Μια «Κεντρίνα» τσίμπησε το Χαλάνδρι

Το ατμοσφαιρικό pizza bistro εμπνέεται από τις μέλισσες του Ιονίου και παρουσιάζει το αγαπημένο όλων έδεσμα σε μια ποιοτική εκδοχή του.

Μια «Κεντρίνα» τσίμπησε το Χαλάνδρι

«Κεντρίνα» στο Ιόνιο λένε τη μέλισσα, στην Αθήνα ωστόσο, και πιο συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι, εννοούμε το ατμοσφαιρικό pizza bistro που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό τη λειτουργία του σε απόσταση αναπνοής από το πηγαινέλα της Λεωφόρου Κηφισίας. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του έχει ασφαλώς το αγαπημένο όλων έδεσμα που εδώ όμως φτιάχνεται αποκλειστικά με προζύμι και ένα σπέσιαλ αλεύρι υψηλής θρεπτικής αξίας που φέρνουν από τη Βόρεια Ιταλία.

Η απουσία μαγιάς σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία κάνουν την πίτσα στην «Κεντρίνα» πολύ εύπεπτη, και μπορείτε να τη χαρείτε σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές, πάντα με έμφαση στα υλικά που δίνει η κάθε εποχή, από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας και από το εξωτερικό. Στο ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού θα βρείτε επιλογές σαν τη «Mafiosa» με πεκορίνο, κρέμα αντσούγιας, ροζ πιπέρι και φασκόμηλο, την πολύ ιδιαίτερη «Negroni» με γκοργκοντζόλα, σπεκ, πράσινο μήλο, μέλι, μαυροσούσαμο και φινόκιο μαριναρισμένο σε χυμό πορτοκάλι, καθώς και την signature πια «Βurratina» με φρέσκια burrata, χειροποίητο pesto, κουκουνάρι, ντοματίνια κονφί και φρέσκα.

Η δράση στα τραπέζια που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι και συνεχίζεται ως το βράδυ, παρέα ακόμα με πολύ ενδιαφέρουσες σαλάτες, πρωτότυπα σάντουιτς με ψωμί που φτιάχνουν οι ίδιοι, αλλά και aperitivi, κοκτέιλ και κρασιά από μικρούς παραγωγούς της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.