Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς

Να που μια βόλτα μέχρι την Κηφισιά φαντάζει ιδανική επιλογή για τα καλοκαιρινά μας βράδια, με ιδέες για κάθε διάθεση.

Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς

Λίγο η αναμενόμενη μελαγχολία μετά τις διακοπές, λίγο το μη αναμενόμενο κλείσιμο των πάντων αυστηρά τα μεσάνυχτα που μας έχει πέσει κάπως βαρύ μαζί με τη ζέστη που έχει χτυπήσει κόκκινα, και να που μια βόλτα μέχρι την Κηφισιά φαντάζει ιδανική επιλογή για τα καλοκαιρινά μας βράδια, με ιδέες για κάθε διάθεση.

Πρώτη μας στάση το «Artisanal Lounge & Gardens» που στεγάζεται σε ένα υπέροχο παλιό αρχοντικό στην είσοδο ακριβώς του δροσερού προαστίου. Ο κήπος του είναι ένα πραγματικό καταφύγιο για τα πυρωμένα βράδια, η ατμόσφαιρα αλέγκρα και οι γεύσεις του Δημήτρη Δημητριάδη παίζουν ωραίο παιχνίδι σε μοντέρνο ελληνικό τερέν, σε αρμονία με τα signature cocktails της Δήμητρας Αντωνακοπούλου.

Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς - εικόνα 1

Ανηφορίζοντας προς τα ενδότερα, στεκόμαστε στην όμορφη πλατεία του Αγίου Δημητρίου, όπου στρώνει πλέον τα τραπέζια του το αγαπημένο μας ιταλικό «Dal Professore». Στη νέα του έδρα, ο… καθηγητής Νίκος Δημητροκάλης φουρνίζει τη signature και πολύ ελαφριά πίτσα του σε έναν άκρως εντυπωσιακό φούρνο, παρασκευάζει όλα τα ζυμαρικά του καταλόγου επιτόπου και προτείνει σταθερά μια μεγάλη σειρά από πιάτα ημέρας με ό,τι ενδιαφέρον βρει στην αγορά.

Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς - εικόνα 2

Αν η όρεξη κοιτά κατά Μεξικό μεριά, πολύ κοντά παραμονεύει το πολύχρωμο «Dos Hermanos» που γράφει εδώ και πολλά χρόνια τη δική του ιστορία στον κηφισιώτικο χάρτη εξόδου. Τέτοια εποχή βέβαια την τιμητική της έχει η εξωτική αυλή που κρύβεται στο πίσω μέρος του μαγαζιού, μαζί με τις σπεσιαλιτέ του Πίτερ Μαραγκού αλλά και τα πολύ καλά κοκτέιλ που ετοιμάζει η βραβευμένη μπάρα.

Έντονες πινελιές fusion εξωτισμού στην ατμόσφαιρα έχει και το all day bar & resto «Royal Monkey» που ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα την πορεία του στα ψηλά της οδού Λεβίδου. Ανάλογα με τη διάθεση, καθόμαστε είτε στην πιο lounge μπροστινή αυλή είτε στο πιο εστιατορικό πίσω κομμάτι, αμφότερα ασφαλώς open air, ενώ στο τραπέζι μας καταφτάνει το γευστικό mix ‘n’ match που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας. Πλέον απέχουμε ελάχιστα από την κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου, που έχει τα δικά της θέλγητρα.

Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς - εικόνα 3

Στο «TGI Fridays» αγαπάμε να απολαμβάνουμε την παρασκευιάτικη ανεμελιά στην ατμόσφαιρα όλες τις ημέρες της εβδομάδας, μαζί με σταθερά γευστικά hits σαν το πληθωρικό Hangover Burger αλλά και healthy προτάσεις όπως το veggie burrito ή το peanut power bowl με όλες τις υπερτροφές.

Το γειτονικό «Cash» είναι ταμάμ για εκείνες τις βραδιές που έχουμε πιο επίσημη διάθεση. Ο κήπος του πανέμορφου νεοκλασικού είναι μια σταθερή καλοκαιρινή αξία με φανατικό κοινό από τα ΒΠ αλλά και ολόκληρη την πόλη, το σέρβις υποδειγματικά ενορχηστρωμένο από τον Νεκτάριο Ντάλλα, ενώ οι γεύσεις του Βαγγέλη Λεούση κινούνται στη σφαίρα του Japanese fusion, και διανθίζονται κάποιες βραδιές με τα αισθαντικά live του Αδάμ Τσαρούχη.

Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς - εικόνα 4

Αλλαγή σκηνικού καθώς βγαίνουμε ξανά στην Κηφισίας. Ο «Βασίλης» είναι ταβέρνα-κλασική αξία, παλιό στέκι πολιτικών και όχι μόνο, με ιστορία πολλών ετών που έχει γραφτεί με μαγειρευτά και πιάτα της ώρας. Στα χέρια πλέον της νεότερης γενιάς, έχει δεχτεί ένα δυναμικό face lift τόσο στη σάλα όσο και στην πανέμορφη αυλή του, κρατώντας ωστόσο απείραχτα τα γευστικά must όπως τα άψογα τυροπιτάκια με ανθότυρο, η γαρδούμπα στο φούρνο και τα χειροποίητα ντολμαδάκια που τυλίγονται σε τρυφερό αμπελόφυλλο.

Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς - εικόνα 5

Από εδώ και πέρα, όλοι οι κρεατόφιλοι δρόμοι οδηγούν προς το «Τηλέμαχος Art Grill» στην Κάτω Κηφισιά. Στα τραπέζια του κάτω από τα δέντρα, χαιρόμαστε την αύρα γειτονιάς και επιδιδόμαστε σε κρεατοφαγία αξιώσεων με τη σφραγίδα του Γιώργου και του Κώστα Τσιλιγκίρη, που ξεδιπλώνεται με σουβλάκι από πρόβατο, αρνίσια παϊδάκια, εκλεκτό μπιφτέκι, διάσημο κοκορέτσι και άλλα πολλά και εξαιρετικά, όπως πάντα σε αρμονία με τα ωραία κρασιά που ξεκουράζονται στην κάβα του εστιατορίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Βασίλης

Λεωφ. Κηφισίας 284, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

TGI Fridays

Κολοκοτρώνη 35, Πλ. Κεφαλαρίου, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Τηλέμαχος Art Grill

Φραγκοπούλου 19, Κάτω Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Cash

Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι
  • Ethnic κουζίνες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.