«Huaca»: Το πεζοδρόμιο των σεβίτσε και των τιραντίτο

Το «Huaca» έγινε πολύ γρήγορα κομμάτι της πολύ ατμοσφαιρικής urban πιάτσας που έχει σχηματιστεί γύρω από την Αναπαύσεως στο Μετς.

«Huaca»: Το πεζοδρόμιο των σεβίτσε και των τιραντίτο

Το «Huaca» έγινε πολύ γρήγορα κομμάτι της πολύ ατμοσφαιρικής urban πιάτσας που έχει σχηματιστεί γύρω από την Αναπαύσεως στο Μετς. Δημιουργοί αυτού του πολύ ξεχωριστού resto-bar είναι η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης, οι οποίοι έφεραν στην περιοχή τις όλο και πιο δημοφιλείς Nikkei γεύσεις σε ένα σενάριο φιλικό και πολύ χαλαρό, που γράφεται παρέα με signature εξωτικά κοκτέιλ. Τώρα το καλοκαίρι, μάλιστα, τα τραπέζια στρώνονται στο πεζοδρόμιο της Τιμολέοντος και η κουζίνα, την οποία επιμελείται ο ταλαντούχος Δημήτρης Κότσαλης από την ομάδα του Χρόνη Δαμαλά, προτείνει έναν ολοκαίνουργιο γύρο από ιαπωνο-περουβιανές σπεσιαλιτέ και όχι μόνο.

«Huaca»: Το πεζοδρόμιο των σεβίτσε και των τιραντίτο - εικόνα 1

Έτσι, δίπλα σε πιάτα που έχουμε αγαπήσει ήδη, όπως το πρωτότυπο τιραντίτο από μαγιάτικο με αχλάδι και καψαλισμένη κινόα ή τα λεπτοκαμωμένα causas με γουακαμόλε και μυρωδικά, φιγουράρουν νέοι πειρασμοί, όπως τα φανταστικά ντάμπλινγκ κοτόπουλου με σέλερι και τσίλι, οι μπουκιές τραγανής γαρίδας σε τεμπούρα από πάνκο, ένα πολύ healthy poke bowl με σολομό, που παίζει και σε vegan εκδοχή, ή τα πολύ φίνα bao buns με γκλασαρισμένο μοσχάρι Black Angus, καρότο, καλαμπόκι και τραγανό κρεμμύδι. Το σούσι του «Huaca» είναι εξίσου δυνατό, με πολλά signature rolls που φτιάχνονται με ιδιαίτερα ψάρια από τον ψαροντουφεκά με τον οποίο συνεργάζονται, ενώ ο πολυβραβευμένος mixologist Άρης Χατζηαντωνίου έχει κιόλας λανσάρει νέα συναρπαστικά κοκτέιλ σε αρμονία με τα πιάτα. Εμείς έχουμε αγαπήσει ήδη την καλοκαιρινή εκδοχή της Paloma, με αρώματα αφροξυλιάς και grapefruit soda, χωρίς φυσικά να παραλείπουμε το τέλειο γλυκό φινάλε, με εξαίσιο φοντάν από πράσινο τσάι συνοδεία καραμελάτης σος με yuzu.

Περισσότερες πληροφορίες

Huaca

Τιμολέοντος 1, Μετς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.