Το «Huaca» έγινε πολύ γρήγορα κομμάτι της πολύ ατμοσφαιρικής urban πιάτσας που έχει σχηματιστεί γύρω από την Αναπαύσεως στο Μετς. Δημιουργοί αυτού του πολύ ξεχωριστού resto-bar είναι η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης, οι οποίοι έφεραν στην περιοχή τις όλο και πιο δημοφιλείς Nikkei γεύσεις σε ένα σενάριο φιλικό και πολύ χαλαρό, που γράφεται παρέα με signature εξωτικά κοκτέιλ. Τώρα το καλοκαίρι, μάλιστα, τα τραπέζια στρώνονται στο πεζοδρόμιο της Τιμολέοντος και η κουζίνα, την οποία επιμελείται ο ταλαντούχος Δημήτρης Κότσαλης από την ομάδα του Χρόνη Δαμαλά, προτείνει έναν ολοκαίνουργιο γύρο από ιαπωνο-περουβιανές σπεσιαλιτέ και όχι μόνο.
Έτσι, δίπλα σε πιάτα που έχουμε αγαπήσει ήδη, όπως το πρωτότυπο τιραντίτο από μαγιάτικο με αχλάδι και καψαλισμένη κινόα ή τα λεπτοκαμωμένα causas με γουακαμόλε και μυρωδικά, φιγουράρουν νέοι πειρασμοί, όπως τα φανταστικά ντάμπλινγκ κοτόπουλου με σέλερι και τσίλι, οι μπουκιές τραγανής γαρίδας σε τεμπούρα από πάνκο, ένα πολύ healthy poke bowl με σολομό, που παίζει και σε vegan εκδοχή, ή τα πολύ φίνα bao buns με γκλασαρισμένο μοσχάρι Black Angus, καρότο, καλαμπόκι και τραγανό κρεμμύδι. Το σούσι του «Huaca» είναι εξίσου δυνατό, με πολλά signature rolls που φτιάχνονται με ιδιαίτερα ψάρια από τον ψαροντουφεκά με τον οποίο συνεργάζονται, ενώ ο πολυβραβευμένος mixologist Άρης Χατζηαντωνίου έχει κιόλας λανσάρει νέα συναρπαστικά κοκτέιλ σε αρμονία με τα πιάτα. Εμείς έχουμε αγαπήσει ήδη την καλοκαιρινή εκδοχή της Paloma, με αρώματα αφροξυλιάς και grapefruit soda, χωρίς φυσικά να παραλείπουμε το τέλειο γλυκό φινάλε, με εξαίσιο φοντάν από πράσινο τσάι συνοδεία καραμελάτης σος με yuzu.