Τα τραπεζάκια κάτω από τα πλατύφυλλα δέντρα στο ήσυχο και απομονωμένο, ειδυλλιακό παρκάκι της οδού Μαιάνδρου, πίσω από τη Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια, φωνάζουν αθηναϊκό καλοκαίρι και όντως ο «Βλάσσης» είναι από τις πιο αγαπημένες γευστικές συνήθειες της πόλης. Μάλιστα, μέσω του ντελίβερι, συντρόφευσε πολλούς από εμάς και ορισμένες από τις ημέρες της καραντίνας, ενώ συνεχίζει να μας τροφοδοτεί κάθε φορά που επιθυμούμε σπιτικό φαγητό από τα χέρια των ειδικών. Διαφορετικές γενιές Αθηναίων δηλώνουν φαν των λαχανοντολμάδων, του χουνκιάρ μπεγεντί του και ακόμη πολλών μαγειρευτών, τα οποία μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι στον δροσερό του χώρο, με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται ευλαβικά και την τοποθεσία να ενδείκνυται για ασφαλή γεύματα με ιδιωτικότητα.
Στεγνοτηγανισμένο, τραγανό θράψαλο αλλά και άψογη Αθηναϊκή, που εδώ δεν βγήκε ποτέ από τη μόδα, γεμιστά και μπριάμ που θυμίζουν μαμαδίστικο καλοκαιρινό μεσημεριανό, σκορδάτο μοσχαράκι σοφρίτο σε σάλτσα από λευκό κρασί με μαϊντανό και πουρέ πατάτας, καλαμάρι στη σχάρα με ριζότο γαρίδας, κριθαρότο με μαραθόριζα και ψιλοκομμένα λαχανικά είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που λαχταρούμε τέτοια εποχή. Ούτε οι λάτρεις του κρέατος στη σχάρα όμως θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς εδώ θα βρουν, μεταξύ άλλων, ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι αλλά και φρυγαδέλι, συκώτι μοσχαρίσιο τυλιγμένο σε αρνίσια μπόλια μαριναρισμένο σε σκόρδο και μπαχαρικά, τα οποία συνοδεύονται από φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές. Βασικό λόγο στη νοστιμιά έχουν τα εκλεκτά υλικά και ο σεβασμός στην εποχικότητα, που αντανακλάται και στα πιάτα ημέρας, ενώ η πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής και η νοσταλγική πατίνα που αποπνέει ο χώρος παίζουν τον δικό τους ρόλο στην ξεχωριστή συνολική εμπειρία.