Κλασικά και αγαπημένα στον «Βλάσση»

Τα τραπεζάκια κάτω από τα πλατύφυλλα δέντρα στο ήσυχο και απομονωμένο, ειδυλλιακό παρκάκι στα Ιλίσια, φωνάζουν αθηναϊκό καλοκαίρι και όντως ο «Βλάσσης» είναι από τις πιο αγαπημένες γευστικές συνήθειες της πόλης.

Κλασικά και αγαπημένα στον «Βλάσση»

Τα τραπεζάκια κάτω από τα πλατύφυλλα δέντρα στο ήσυχο και απομονωμένο, ειδυλλιακό παρκάκι της οδού Μαιάνδρου, πίσω από τη Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια, φωνάζουν αθηναϊκό καλοκαίρι και όντως ο «Βλάσσης» είναι από τις πιο αγαπημένες γευστικές συνήθειες της πόλης. Μάλιστα, μέσω του ντελίβερι, συντρόφευσε πολλούς από εμάς και ορισμένες από τις ημέρες της καραντίνας, ενώ συνεχίζει να μας τροφοδοτεί κάθε φορά που επιθυμούμε σπιτικό φαγητό από τα χέρια των ειδικών. Διαφορετικές γενιές Αθηναίων δηλώνουν φαν των λαχανοντολμάδων, του χουνκιάρ μπεγεντί του και ακόμη πολλών μαγειρευτών, τα οποία μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι στον δροσερό του χώρο, με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται ευλαβικά και την τοποθεσία να ενδείκνυται για ασφαλή γεύματα με ιδιωτικότητα.

Κλασικά και αγαπημένα στον «Βλάσση» - εικόνα 1

Στεγνοτηγανισμένο, τραγανό θράψαλο αλλά και άψογη Αθηναϊκή, που εδώ δεν βγήκε ποτέ από τη μόδα, γεμιστά και μπριάμ που θυμίζουν μαμαδίστικο καλοκαιρινό μεσημεριανό, σκορδάτο μοσχαράκι σοφρίτο σε σάλτσα από λευκό κρασί με μαϊντανό και πουρέ πατάτας, καλαμάρι στη σχάρα με ριζότο γαρίδας, κριθαρότο με μαραθόριζα και ψιλοκομμένα λαχανικά είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που λαχταρούμε τέτοια εποχή. Ούτε οι λάτρεις του κρέατος στη σχάρα όμως θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς εδώ θα βρουν, μεταξύ άλλων, ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι αλλά και φρυγαδέλι, συκώτι μοσχαρίσιο τυλιγμένο σε αρνίσια μπόλια μαριναρισμένο σε σκόρδο και μπαχαρικά, τα οποία συνοδεύονται από φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές. Βασικό λόγο στη νοστιμιά έχουν τα εκλεκτά υλικά και ο σεβασμός στην εποχικότητα, που αντανακλάται και στα πιάτα ημέρας, ενώ η πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής και η νοσταλγική πατίνα που αποπνέει ο χώρος παίζουν τον δικό τους ρόλο στην ξεχωριστή συνολική εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.