«Ρόδακας»: Όνειρο αστικής νυκτός σε μια αυλή του Μετς

Είναι από τις πολύ πρόσφατες αφίξεις που ξεχώρισαν ο «Ρόδακας», τον οποίο δημιούργησε ο Νίκος Κουτουζής στη γειτονιά του Μετς.

«Ρόδακας»: Όνειρο αστικής νυκτός σε μια αυλή του Μετς

Είναι από τις πολύ πρόσφατες αφίξεις που ξεχώρισαν ο «Ρόδακας», τον οποίο δημιούργησε ο Νίκος Κουτουζής στη γειτονιά του Μετς. Πυρήνας του ένα πολύ ατμοσφαιρικό οίκημα της περιοχής, που αναπαλαιώθηκε υπέροχα για να αναδειχτούν τα αστικά χαρακτηριστικά του, σε απόλυτη σύμπνοια με ένα μενού που ξυπνά αναμνήσεις από την κλασική αθηναϊκή κουζίνα και φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Γιάννη Στανίτσα. Αυτήν την εποχή, βέβαια, η δράση έχει μεταφερθεί έξω, στην κατάφυτη και πολύ όμορφη αυλή, δίνοντας αφορμή στην κουζίνα να παρουσιάσει νέες γεύσεις, καλοκαιρινές, ελαφριές και προσεγμένες, όπως το χταπόδι με μπρουσκέτα μελιτζανοσαλάτας, το πολύ ιδιαίτερο χούμους με γεύση σπανάκι και η δροσερή οσπριοσαλάτα με τυρί ανεβατό, που ανοίγουν τέλεια την όρεξη.

«Ρόδακας»: Όνειρο αστικής νυκτός σε μια αυλή του Μετς - εικόνα 1

Η συνέχεια φέρνει καλοκαιρινό κοντοσούβλι, με τρυφερά κομμάτια κρέατος περασμένα σε βέργα, υπέροχο λαβράκι γεμιστό με βλίτα, ζουμερή πανσέτα άγριου χοίρου με σάλτσα πορτοκαλιού αλλά και signature αστικές σπεσιαλιτέ με βαθιά νοστιμιά, όπως ο μουσακάς και τα γεμιστά. Γεύση απ’ τα παλιά έχει και ο γλυκός επίλογος, που γράφεται με προφιτερόλ, τιραμισού κι ένα θαυμάσιο καϊμάκι με γεύση λουκούμι που παίρνουν από το ονομαστό γειτονικό λουκουμοποιείο του Βομβύλα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρόδακας

Κέλσου 10, Μετς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.