Πολίτικες γεύσεις με άρωμα... λεμόνι

Ένα από τα πιο ονειρεμένα σκηνικά απόδρασης στην καλοκαιρινή Αθήνα στήνει εδώ και χρόνια ο πολύ ατμοσφαιρικός «Λεμονόκηπος» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πολίτικες γεύσεις με άρωμα... λεμόνι

Ένα από τα πιο ονειρεμένα σκηνικά απόδρασης στην καλοκαιρινή Αθήνα στήνει εδώ και χρόνια ο πολύ ατμοσφαιρικός «Λεμονόκηπος» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ατμόσφαιρα στον παραμυθένιο κήπο της παλιάς μονοκατοικίας του 1929 μοιάζει βγαλμένη από την αγγλική εξοχή, ιδίως όταν βραδιάζει και τα πολύχρωμα φαναράκια που κρέμονται παντού ανάβουν, ενώ οι αμέτρητες λεμονιές και οι μουριές δημιουργούν ασπίδα δροσιάς από τη ζέστη του καλοκαιριού. Τα πάντα εδώ, από τις ζωγραφισμένες στο χέρι κολόνες μέχρι τα τραπεζοκαθίσματα και το εσωτερικό του σπιτιού, φωνάζουν χειροποίητη φροντίδα, το ίδιο και οι γεύσεις που αποτελούν ένα κεφάλαιο από μόνες τους και μας ταξιδεύουν στις γειτονιές της Πόλης, τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών. Ό,τι και να δοκιμάσουμε εδώ, ξέρουμε πως είναι φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη, γνήσιο και αληθινό, με τον τρόπο που ταιριάζει σε ένα αυθεντικό πολίτικο τραπέζι, στο οποίο είμαστε όλοι καλεσμένοι.

Πολίτικες γεύσεις με άρωμα... λεμόνι - εικόνα 1

Χούμους με χειροποίητα τουρσιά, σαρμάδες με μπόλικο ζουμάκι και γιαούρτι, δροσερή πλιγουροσαλάτα, εξαίσιοι λαχανοντολμάδες και πλάι τους μια ολόκληρη σειρά από πολίτικες γεύσεις πιο δημιουργικές και πειραγμένες, όπως τα άγρια μανιτάρια με βουβαλίσιο βούτυρο σε μπρουσκέτα από χωριάτικο ψωμί, η βουβαλίσια μοτσαρέλα με κομμάτια κοτόπουλου πάνω σε ντάκο και η διάσημη πια παραλλαγή του χουνκιάρ, που σερβίρεται σε «μπογαλάκια» μελιτζάνας με κρούστα από παρμεζάνα. Εξίσου δυνατά χαρτιά έχει και η συνέχεια –παραδοσιακό και πικάντικο κεμπάπ σε βέργα για τους μερακλήδες, αρνίσιο κότσι-λουκούμι που σιγοψήνεται σε εσπεριδοειδή με μικρές πατάτες και λαχανικά, αλλά και πολλά και διαφορετικά ψητά της ώρας–, ενώ το γλυκό φινάλε επιφυλάσσει από χειροποίητο μπαμπά με παγωτό μαστίχα και σπιτικό γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο μέχρι έναν αλλιώτικο μπακλαβά με γέμιση από πολίτικο τσουρέκι και τσάτνεϊ ελιάς. Ευγενικό και φιλικό σέρβις, καλές τιμές και σημαντική η δυνατότητα για φιλοξενία βαφτίσεων και άλλων εκδηλώσεων στον υπέροχο κήπο.

Περισσότερες πληροφορίες

Λεμονόκηπος (Ο)

Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.