Είναι πάνω από 30 χρόνια που η cucina italiana του «Da Bruno» κατεβάζει όλη την Αθήνα στα νότια για βέρες ιταλικές γεύσεις. Tο καλοκαίρι δε, που τα τραπεζάκια έξω έχουν την τιμητική τους, η δροσιά του Παλαιού Φαλήρου είναι ένας λόγος παραπάνω για τσάρκα στο όμορφο δρομάκι της Αγίου Αλεξάνδρου, μοσχοβολιστό έτσι όπως είναι από τα φρέσκα ζυμαρικά, τις ζουμερές ταλιάτες και, φυσικά, την αυθεντική καλοκαιρινή μαύρη τρούφα, που φτάνει στην κομψή βεράντα κατευθείαν από την Άλμπα.
Ο βασιλικός αυτός μύκητας έχει την πρωτοκαθεδρία στο νέο μενού που έχει σκαρώσει ο σεφ πατρόν Δημήτρης Τσουκάρης για το φετινό καλοκαίρι, με την –έτσι κι αλλιώς πλούσια– γευστική πρόταση του εστιατορίου να διανθίζεται με πιάτα που φέρνουν στο τραπέζι τις μυρωδιές της θάλασσας και των θησαυρών της αλλά και θεαματικές σπεσιαλιτέ, που έχουν αναδειχτεί σε διαχρονικά φαβορί του καταλόγου· οι παπαρδέλες με καραβιδόψυχα, που φτάνουν στο τραπέζι με ένα ολόκληρο κεφάλι πεκορίνο Romano, για να βουτήξουν μέσα του και να ρουφήξουν τη μυρωδιά και τη γεύση του έτσι όπως αυτό λιώνει γύρω τους, είναι ίσως το εντυπωσιακότερο ανάμεσά τους.
Η άκρως ενημερωμένη wine list ολοκληρώνει την ιταλιάνικη εμπειρία έτσι όπως παγωμένες φιάλες λευκών και ροζέ κρασιών ιδρώνουν στο τραπέζι. Και, βέβαια, κανένα γεύμα δεν τελειώνει χωρίς το κατάλληλο επιδόρπιο, με φευγάτα σεμιφρέντο σε αρκετές παραλλαγές να κοντράρουν στα ίσα το διάσημο τιραμισού του μαγαζιού αλλά και γλυκά με φρούτα να δίνουν δροσιά στις καλοκαιρινές βραδιές, που ολοκληρώνονται με ένα πανόραμα από εκλεκτά ιταλικά λικέρ και ντιζεστίφ.