«Il Trovatore»: Ένας βέρος τροβαδούρος της Ιταλίας στο Παλαιό Φάληρο

Το πολύ όμορφο εστιατόριο «Il Trovatore» άνοιξε μόλις τις πόρτες του, τυλίγοντας το Παλαιό Φάληρο με τις γοητευτικές μυρωδιές της βέρας ιταλικής κουζίνας.

«Il Trovatore»: Ένας βέρος τροβαδούρος της Ιταλίας στο Παλαιό Φάληρο

Το πολύ όμορφο εστιατόριο «Il Trovatore» άνοιξε μόλις τις πόρτες του, τυλίγοντας το Παλαιό Φάληρο με τις γοητευτικές μυρωδιές της βέρας ιταλικής κουζίνας. Πρόκειται για την ολοκαίνουργια πρόταση της οικογένειας Βουλγαράκη με την πολυετή εμπειρία στο χώρο της εστίασης, η οποία εκφράζει τη βαθιά αγάπη αλλά και τη γνώση της για την αυθεντική κουζίνα της Ιταλίας. Στα ίδια υψηλά στάνταρ ποιότητας που έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε και στα υπόλοιπα εστιατόρια της οικογένειας, όπως οι γειτονικοί «Ψαράδες» και το«Lazaro 1971» αλλά και το θαλασσινό ρεστοράν «Άδολο» στη Νέα Κηφισιά, το «Il Trovatore» κατάφερε να ξεχωρίσει άμα τη εμφανίσει του στον γευστικό χάρτη της Αθήνας.

Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο βραβευμένος Ιταλός σεφ Pino Saccheri με τη μεγάλη αγάπη για τη χώρα μας. Έχοντας δίπλα του τον executive chef των εστιατορίων της οικογένειας Βασίλη Τσατσάκη, μας παρουσιάζουν ένα πολύ ξεχωριστό γευστικό ρεπερτόριο που δένει τις παραδοσιακές συνταγές της γείτονος με τις πιο μοντέρνες πινελιές και ασφαλώς τη γνήσια ιταλική πίτσα, που ψήνεται στον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο του εστιατορίου. Τα πάντα είναι artigianale και παρασκευάζονται μπροστά μας, στην ανοιχτή κουζίνα: από τις δροσερές σαλάτες όπως η διάσημη Caprese με μοτσαρέλα εξαιρετικής ποιότητας και τα εξαίσια arancini alla siciliana μέχρι τις πολλές και διαφορετικές επιλογές με βάση τη χειροποίητη pasta fresca, τα εκλεκτά κρεατικά και φυσικά τα γλυκά.

«Il Trovatore»: Ένας βέρος τροβαδούρος της Ιταλίας στο Παλαιό Φάληρο - εικόνα 1

Ο χώρος του εστιατορίου, τον οποίο επιμελήθηκε ο γνωστός interior designer Στρατής Γλυνός, είναι και αυτός διακοσμημένος σε παραδοσιακό στιλ, με λεπτές, μοντέρνες πινελιές, και διαθέτει το επιπρόσθετο πλεονέκτημα μιας πολύ ατμοσφαιρικής αυλής, ό,τι πρέπει για υπέροχα ταξίδια με τη γεύση της πραγματικής ιταλικής κουζίνας. Όσο για τον τροβαδούρο που στάθηκε πηγή έμπνευσης για το καινούργιο αυτό εγχείρημα, δεν είναι άλλος από τον μεγάλο Andrea Bocelli. Εξ ου και θα δείτε δίσκους υπογεγραμμένους με τις προσωπικές ευχές του Andrea Bocelli και της οικογένειάς του να κοσμούν τη σάλα σε περίοπτη θέση, ενώ τα εκλεκτά κρασιά από το οινοποιείο Bocelli Wines, με την υπογραφή του εμβληματικού Ιταλού τενόρου, φιγουράρουν στην πολύ ενημερωμένη wine list.

Περισσότερες πληροφορίες

Il Trovatore

Γοργοποτάμου 14 και Αχαιών, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.