Καλοκαιρινό pop up από τον «Βασίλαινα»

Το ιστορικό εστιατόριο της Αθήνας βγάζει τραπεζάκια έξω, μεταμορφώνοντας την πλατεία Μαδρίτης σε κατάφυτη καλοκαιρινή αυλή, με παρεΐστικη λογική και αναβιωμένα classics από τα 100 χρόνια γαστρονομικής παρουσίας του.

Καλοκαιρινό pop up από τον «Βασίλαινα»

Βόλτα στο πάρκο μας βγάζει ο «Βασίλαινας» με το «Vasilainas Parkside», το καλοκαιρινό project με το οποίο γιορτάζει όχι μόνο τα 100 χρόνια του στην γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, αλλά και την αγάπη της πόλης για τα πάρκα και τις πλατείες της. Έτσι, στολίζει την πλατεία Μαδρίτης με φωτεινές γιρλάντες, φουντωτές γλάστρες και βότσαλο στο δάπεδο, για να σκορπίσει ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας και να μας καλέσει να ζήσουμε εμπειρία αγνής καλοκαιρινής αίσθησης σε uptown μοντέρνο μείγμα ξεκινώντας λίγο πριν τη δύση του ήλιο με δροσιστικά aperitivo, συνοδεία χορταστικών tapas, και παραμένοντας ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Πίσω από έναν φυσικό πράσινο «τοίχο», προστατευμένοι από τον θόρυβο της πόλης και συνοδεία κορυφαίων κρασιών των ελληνικών αμπελώνων, θα δοκιμάσουμε πολλές διαφορετικές εκδοχές δημιουργικής θαλασσινής παλέτας με πιάτα φτιαγμένα «για τη μέση» και σχεδιασμένα για μοίρασμα, αλλά και ένα εμπνευσμένο summer retouch σε κλασικές γεύσεις, με την υπογραφή του chef Μανώλη Γαρνέλη. Μπακαλιάροι, λαβράκια, γαρίδες, καλαμάρια και χταπόδια μπλέκονται στο μενού με ορεκτικές προτάσεις θαλασσινής ωμοφαγίας, ενώ ταλιάτες Black Angus, αφράτα σουτζουκάκια, και το σήμα-κατατεθέν αυγό με τρούφα, απάκι και πατάτα Νάξου, συμπληρώνουν το γευστικό παλμαρέ.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.