«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες

Μικρό, αλλά φτιαγμένο με ιδιαίτερο μεράκι είναι το πολύ ατμοσφαιρικό resto-bar που βρήκε πολύ πρόσφατα τη θέση του στην όλο και πιο ενδιαφέρουσα urban πιάτσα που σχηματίζεται στου Μετς.

«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες

Οι δημιουργοί του «Huaca», η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης, θέλησαν να εκφράσουν με το επιχειρηματικό τους ντεμπούτο την αγάπη τους για την ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα, βάζοντας όμως στο παιχνίδι και τα ψαγμένα κοκτέιλ, τα οποία απολαμβάνεις καθισμένος αναπαυτικά στη μακριά μπάρα που διατρέχει το μαγαζί. Τριγύρω λίγα ψηλά τραπέζια, γιαπωνέζικες κερασιές στον έναν τοίχο, το μότο «Behave yourself» γραμμένο με neon φέγγει στο βάθος και στην ανοιχτή κουζίνα ακριβώς μπροστά σου tiradito, ceviche, causas και sushi έχουν την τιμητική τους.

«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες - εικόνα 1

Οι γεύσεις που επιμελείται ο ταλαντούχος Δημήτρης Κότσαλης –από την ομάδα του Χρόνη Δαμαλά– έχουν επίπεδο, κάτι που φαίνεται λ.χ. στα ατμιστά dumplings γαρίδας με τη φίνα και γυαλιστερή σάρκα ή το πολύ ισορροπημένο tiradito από μαγιάτικο, που δένει πρωτότυπα με αχλάδι και καψαλισμένη κινόα. Κάνοντας την αρχή, αξίζει ακόμη να επενδύσετε στις τραγανές causas με guacamole και μυρωδικά, όπως και στα πολύ νόστιμα γιαπωνέζικα σουβλάκια από μοσχαρίσιο Black Angus με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι, που ντύνονται με διακριτικά γλυκιά σος.

«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες - εικόνα 2

Οι αρετές της κουζίνας φαίνονται ακόμη στο τερέν του sushi, με ορισμένες πολύ καλές signature προτάσεις, όπως το roll ελαφριάς τεμπούρας λευκού ψαριού που δροσίζεται με pico de gallo φράουλας, δίπλα ασφαλώς σε όλα τα κλασικά sashimi και nigiri. Από τη λίστα των signature cocktails που υπογράφει ο πολυβραβευμένος Άρης Χατζηαντωνίου του «MoMix», επιλέξαμε το σοφιστικέ Negro Daiquiri με πίκλα αχλαδιού και βαλσάμικο, που ταίριαξε ωραία με πολλές από τις γεύσεις, και γλυκαθήκαμε με το εξαίσιο φοντάν με τη ρευστή καρδιά από πράσινο τσάι συνοδεία καραμελάτης σος με yuzu.

Περισσότερες πληροφορίες

Huaca

Τιμολέοντος 1, Μετς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.