Back to Athens σε βραβευμένα roof gardens

Χρυσοσκουφάτες εμπειρίες για να ξορκίσετε τα September blues απολαμβάνοντας θέα και γαστρονομία σε ιδανική αρμονία.

Back to Athens σε βραβευμένα roof gardens

Χρυσοσκουφάτες εμπειρίες για να ξορκίσετε τα September blues απολαμβάνοντας θέα και γαστρονομία σε ιδανική αρμονία.

Hytra

Back to Athens σε βραβευμένα roof gardens - εικόνα 1

Στο εντυπωσιακό, ντιζαϊνάτο εστιατόριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών που βλέπει Ακρόπολη το σύγχρονο αφαιρετικό περιβάλλον, η λιτή διακόσμηση και η εξαιρετική θέα κάνουν αίσθηση. Ο Τάσος Μαντής και η ομάδα του προτείνουν μια σύγχρονη κουζίνα με αρκετές ελληνικές πρώτες ύλες και ευρηματικούς συνδυασμούς.

GB Roof Garden

Back to Athens σε βραβευμένα roof gardens - εικόνα 2

Σε εμβληματικό σημείο στην «κορυφή» του ιστορικού ξενοδοχείου «Grande Bretagne», με μοναδική θέα στην Ακρόπολη, η συνεργασία του executive chef Αστέριου Κουστούδη με τον σεφ του εστιατορίου Δημήτρη Μπούτσαλη έχει ως αποτέλεσμα ένα μοντέρνο μενού με κοσμοπολιτισμό και φινέτσα, από το οποίο δεν λείπουν κλασικά στοιχεία. Δοκιμάστε τριλογία καρπάτσιο με λαβράκι, σολομό και τόνο, σορμπέ yuzu και λάδι μαστίχας και μπαρμπούνι τυλιγμένο σε μελιτζάνα, με πουρέ λαχανικών, πατάτα με σαφράν και σάλτσα μπουγιαμπέσα.

Premiere

Back to Athens σε βραβευμένα roof gardens - εικόνα 3

Καλύτερο από ποτέ, με την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό σαν καρτ-ποστάλ μπροστά στα μάτια σου και τον Μιχάλη Νουρλόγλου σε μεγάλη φόρμα να γεμίζει το τραπέζι με δημιουργικές εκπλήξεις μεγάλης φινέτσας. Δοκιμάστε παγωμένη σούπα κεφίρ με σολομό καπνισμένο in-house, άνηθο και μάνγκο και αγκινάρες Ιερουσαλήμ με πραλίνα φουντουκιού και πράσινα λαχανικά. Καλοκαιρινή καινοτομία τα δημιουργικά tapas του σεφ στο πιο «χαλαρό» κομμάτι της βεράντας, ενισχυμένο φέτος με κοκτέιλ και events με guests γνωστούς DJs.

Tudor Hall

Back to Athens σε βραβευμένα roof gardens - εικόνα 4

Η βεράντα με το εκπληκτικό κάδρο του Παρθενώνα στο πολυτελές «King George» στην καρδιά του Συντάγματος είναι και φέτος η σκηνή δράσης για την ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών του Αλέξανδρου Κοσκινά. Χρησιμοποιεί τις γαλλικές τεχνικές για να δημιουργήσει μια παλέτα πιάτων με σαφές ελληνικό προφίλ και ευρωπαϊκά στοιχεία, όλα κάτω από την ομπρέλα μιας σύγχρονης αισθητικής και γευστικής αντίληψης.

Barilla Masters of Pasta

Περισσότερες πληροφορίες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.