Κομψές γεύσεις με μαγευτικό πανόραμα στο «Thea Terrace»

Ολοκληρωτικά ανανεωμένο σε δομή και επίπλωση, το αγαπημένο all day spot με την εκπληκτική βίστα από την Ακρόπολη ως τα Πετράλωνα, μεταμορφώνεται φέτος σε easy going γευστικό φαβορί του κέντρου, που σιγοντάρει την ομορφιά της θέας με ραφιναρισμένες προτάσεις στο μενού.

Κομψές γεύσεις με μαγευτικό πανόραμα στο «Thea Terrace»

Δεν χρειάζεται να κάνει πολλά για να σε εντυπωσιάσει αυτή η ταράτσα στην Απόλλωνος· αρκεί μόνο να στρίψεις από το ασανσέρ και να αντικρίσεις τη θέα της την ώρα που ο ήλιος δύει και βάφει τον αττικό ουρανό στο κοκκινωπό χρυσάφι του. Μια θέα υπερθέαμα, που στεφανώνεται από την Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής αλλά και τα Αναφιώτικα αραδιασμένα δίπλα της σαν στολίδια, η κομψότητα του χώρου υπογραμμίζεται από τη μίνιμαλ, boho chic αισθητική στα έπιπλα και την υπέροχη δουλειά στο φωτισμό, που κάνουν το εστιατόριο του «Thea Terrace» τελικά ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία του κέντρου: απόμερο όσο χρειάζεται για να αισθανθείς οικεία, αλλά με ένα vibe γλυκό και αγαπησιάρικο ως αύρα, χάρη και στο δια­κριτικό και φιλικό του σέρβις, με κόσμο καλοβαλμένο αλλά και ζευγαράκια νεαρά, πρώτη γραμμή στη θέα της Ακρόπολης, να κοιτάζονται κατάματα σιγομουρμουρίζοντας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Υπό την επιμέλεια των σεφ Μάριου Σταματάκη και Κωστή Κουτουλάκη, η κάρτα σχεδιάζει έναν κοσμοπολίτικο γευστικό χάρτη με μεσογειακά αρώματα κι ελληνικές αναφορές, όπου στις σαλάτες λ.χ. φακές σε φωλιά τορτίγιας, με τριμμένη φέτα και βινεγκρέτ σύκου, στέκονται δίπλα σε δροσερή και μυρωδάτη κινόα με καπνιστό σολομό, φρέσκο άνηθο και χειροποίητη σος μουστάρδας, ενώ στα κυρίως πιάτα το κριθαρότο με γαρίδες και γλυκό κρασί Σάμου κάνει παρέα στο rib eye με gravy μανιταριών.

Κομψές γεύσεις με μαγευτικό πανόραμα στο «Thea Terrace» - εικόνα 1

Η σούπα ημέρας, ένα γευστικότατο και ισορροπημένο γκασπάτσο πεπονιού με κρέμα φέτας (το οποίο εναλλάσσεται με αντίστοιχο ντομάτας, ανάλογα την ημέρα), έδωσε το άκρως καλοκαιρινό και γαργαλιστικό έναυσμα στο γεύμα μας, ενώ οι γαρίδες σαγανάκι, με ωραίο δάγκωμα στη φέτα, που έρχεται χοντροκομμένη και καλοπαναρισμένη, έφεραν στο τραπέζι μια καθησυχαστική, comfort γευστική ευγένεια. Το λαβράκι σοτέ, με σπανάκι, πατατοσαλάτα, σάλτσα λεμονιού και κάππαρη, είναι μια τεχνικά άρτια, γευστική κι ευπρόσδεκτη φούγκα ελληνικότητας, ενώ το πιο παιχνιδιάρικο, απωανατολικών επιρροών κοτόπουλο με γιαούρτι, γάλα καρύδας και κουσκουσάκι υπογραμμίζει το ταξιδιάρικο mood ενός μενού που αντανακλά τη φινέτσα μα και την απλότητα του χώρου που υπηρετεί.

Περισσότερες πληροφορίες

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.