«Colonial»: νέος all day προορισμός μες στο πράσινο

Το Golf της Γλυφάδας ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό με μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που μοσχοβολάει Ελλάδα διά χειρός του βραβευμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.

«Colonial»: νέος all day προορισμός μες στο πράσινο

Είναι θαρρώ η πρώτη φορά που το γλυφαδιώτικο Golf καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου που απευθύνεται σε όλους, και το κάνει με στέρεες βάσεις. Ο χώρος του «Colonial», που μέχρι τώρα εξυπηρετούσε κυρίως τους γκολφέρ και φιλοξενούσε εκδηλώσεις, ανακαινίστηκε εκ βάθρων και αναπνέει πλέον στο ανάλαφρο colonial ύφος που έπλασε ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης – πιο αισθητό σε ορισμένες μεριές του άνετου χώρου που καλύπτονται με jungle style ταπετσαρίες, αναμεμειγμένο με country chic στοιχεία στην μπροστινή μεριά με τους βελουτέ πετρόλ καναπέδες που ενώνεται με τον καταπράσινο εξωτερικό χώρο. Φροντίσαμε να το επισκεφτούμε προτού νυχτώσει και έτσι χαρήκαμε την αίσθηση της απεραντοσύνης των εγκαταστάσεων που απλώνεται με πεύκα και φοίνικες πάνω σε μαλακές πλαγιές μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.

«Colonial»: νέος all day προορισμός μες στο πράσινο - εικόνα 1

Παρότι ήταν μόλις οι πρώτες ημέρες λειτουργίας του εστιατορίου, ο chef de cuisine Άγγελος Καραμούζης που μετρά σχεδόν 15 χρόνια στην ομάδα του Γιάννη Μπαξεβάνη και αποτελεί μεταγραφή από την κουζίνα του γειτονικού «Ark», έδωσε δυνατά δείγματα γραφής στην εκτέλεση του μενού που δημιούργησε ο μέντοράς του στο γνώριμο μοντέρνο ελληνικό ύφος του: εξαιρετικό το σεβίτσε από λαβράκι σε γαλανόλευκη ενδυμασία με φακοσαλάτα και καπνιστό ταραμά, πολύ καλά τα τορτελίνια –χειροποίητα, καλή ζύμη, σωστό βράσιμο– γεμισμένα με κόκορα από τους Μολάους όπως και τα λινγκουίνι σε μια συριανή εκδοχή της Alfredo’s με τυρί Σαν Μιχάλη.

«Colonial»: νέος all day προορισμός μες στο πράσινο - εικόνα 2

Μας άρεσαν επίσης τα τσιπς κολοκυθιού για το ωραίο τους τηγάνι, όπως και η τρυφερή ταλιάτα από διάφραγμα που κοβόταν με το πιρούνι, ενώ κλείσαμε με τον signature μπακλαβά του Μπαξεβάνη, που ήρθε αρωματικός και με τα φύλλα του τραγανά. Σημειώστε ότι την υπογραφή του σεφ έχει και ο πρωινός κατάλογος του εστιατορίου, με πολλές ιδέες για smart snacking, ενώ το πάρκινγκ είναι άνετο και δωρεάν στις εγκαταστάσεις του Golf.

Περισσότερες πληροφορίες

Colonial

Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.