Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα

Η γοητευτική γειτονιά της Αθήνας σε έξι ωραίες στάσεις για να κάνουμε τουρισμό στην πόλη ή να βολτάρουμε με τους ξένους φιλοξενούμενούς μας.

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα

Η γοητευτική γειτονιά της Αθήνας σε έξι ωραίες ιδέες για να κάνουμε τουρισμό στην πόλη ή να βολτάρουμε με τους ξένους φιλοξενούμενούς μας.

7 Food Sins

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 1

Προχωρημένη gastro pub με εξαιρετική θέα στον ιερό βράχο με διάκριση Bib Gourmand από τον Michelin. Ο Δήμος Σαμουράκης υπογράφει μια ωραία, μοντέρνα κουζίνα με απρόσμενους δημιουργικούς συνδυασμούς. Να, όπως το μαγιάτικο με πέτσα σαν τραγανό μπισκότο, γλυκιά κρέμα καλαμποκιού, καψαλισμένα καλαμπόκια και σάλτσα βουτύρου εστραγκόν.

Ερμείον

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 2

Αν θες να νιώσεις λίγο σαν τουρίστας, τότε στο «Ερμείον» θα ευχαριστηθείς την ατμόσφαιρα μια όμορφης ταβέρνας του σήμερα. Τραπέζια με καρό τραπεζομάντιλο κάτω απ’ τη δροσιά μιας καταπράσινης μουριάς, και όλη η υφήλιος να τρώει. Σύγχρονες μεταφράσεις ελληνικών ιδεών, από καλαμάρι σχάρας με μελιτζανοσαλάτα και γιαούρτι μέχρι κροκέτα σπανακόρυζου με μους φέτας και κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης.

Bluefish Athens

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 3

Ρεμβασμός στην όμορφη πλατεία Καλογριώνη απέναντι από τη Ρωμαϊκή Αγορά, με τα τραπέζια ανάμεσα στις ασπρισμένες μουριές. Ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης, μετρ του ψαριού, συνδυάζει την εκφραστική νοστιμιά μιας ψαροταβέρνας με την αύρα της μοντέρνας κουζίνας. Αυτό σημαίνει βελούδινη ταραμοσαλάτα και χταπόδι με τσαγανό ψημένο όμορφα σε γιαπωνέζικη robata, αλλά και τσιπούρα crispy skin.

Mono

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 4

Στρατηγικά τοποθετημένο δίπλα στην πλατεία της Μητρόπολης, με τα τραπέζια του στο κάθετο στενό, έχει εξελιχθεί σε δημοφιλές στέκι τόσο για τους Αθηναίους όσο για ξένους επισκέπτες της πόλης. Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου δημιουργεί γεύσεις μεσογειακές και εξωτικές, σαν τα ντολμαδάκια με καλαμάρι, λεμονόχορτο και αβγολέμονο, την ελληνική καρμπονάρα με σύγκλινο, στάκα και καρίκι Τήνου.

L' Audrion

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 5

Κομψή βερσιόν κλασικής γαλλικής γαστρονομίας συνδυασμένη με μεγάλη ποικιλία γαλλικών κρασιών σε μια φινετσάτη cave à manger. Εξαιρετικά πλατό τυριών και αλλαντικών, αλλά και πιάτα όπως μοσχαρίσια μάγουλα Bourguignon με πουρέ πατάτας, αρνί ταζίν με αποξηραμένα φρούτα, κόλιαντρο, κους-κους και σταφίδες και τερίνα φουαγκρά με πουρέ κυδώνι.

Θέσπις

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 6

Κρυμμένο σε ένα ατμοσφαιρικό σοκάκι της Πλάκας, το εστιατόριο που παίρνει το όνομά από τον ποιητή και πατέρα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας Θέσπι, σερβίρει στο πλακόστρωτο και δημιουργεί μια γωνιά νόστιμης χαλάρωσης. Από κολοκυθάκια λεμονάτα στο φούρνο και μουσακαδάκι αρνιού μέχρι παπαρδέλες με πορτσίνι και λάδι μαύρης ελληνικής τρούφας ή ριζότο αρακά με λάιμ και μελάνι σουπιάς.


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.