Το «BlueFish Athens» φέρνει νησιώτικο αέρα στην Πλάκα

Το αθηναϊκό «αδερφάκι» του «BlueFish» της Βουλιαγμένης στρώνει τραπέζια στην όμορφη Πλατεία Καλογριώνη.

Το «BlueFish Athens» φέρνει νησιώτικο αέρα στην Πλάκα

Δεν έχουμε καλύτερο από τις καλοκαιρινές βόλτες στην Πλάκα. Χανόμαστε στα κοσμοπλημμυρισμένα σοκάκια της, γινόμαστε ένα με το πολύχρωμο πλήθος των τουριστών και των διαχρονικών εραστών του αθηναϊκού downtown, αποζητούμε την ηρεμία και ρεμβάζουμε στα πέριξ της Ρωμαϊκής Αγοράς. Αυτήν την πιο ήσυχη πλευρά της Πλάκας επέλεξε ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης για να στεγάσει το αθηναϊκό «αδερφάκι» του «BlueFish» της Βουλιαγμένης. Απλώνει τραπέζια και καρέκλες στην όμορφη Πλατεία Καλογριώνη, δημιουργώντας νησιώτικο σκηνικό ανάμεσα στις ασπρισμένες μουριές και στο πράσινο των θάμνων, και παρουσιάζει γεύσεις με το μότο «Πλάκα δεν είναι μόνο ο μουσακάς και το παστίτσιο».

Το «BlueFish Athens» φέρνει νησιώτικο αέρα στην Πλάκα - εικόνα 1

Εξ ου και ξεδιπλώνει μια γευστική μικρογραφία του αδελφού μαγαζιού της Βουλιαγμένης σε πιο ανάλαφρο ύφος, στελεχώνοντας μάλιστα την κουζίνα με μια ομάδα από φερέλπιδες νέους σεφ. Κι εδώ η γενική ιδέα του μαγαζιού είναι να παντρεύει την οικειότητα της ψαροταβέρνας με αύρα μοντέρνας κουζίνας, κάτι που μεταφράζεται σε ορεκτικά όπως η πολύ ωραία ταραμοσαλάτα με την αφράτη και βελούδινη υφή και η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, σε δροσερές σαλάτες όπως αυτή με παντζάρι και γιαούρτι αλλά και ανατρεπτικές θαλασσινές σπεσιαλιτέ στο signature ύφος του σεφ, όπως η τσιπούρα crispy skin και η ψητή σφυρίδα σε φούρνο ρομπάτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.