«Parlo»: Μίλα μου για cosy ιταλικές βραδιές στα βόρεια

Δροσερή αυλή, φρέσκα ζυμαρικά, λαχταριστές πίτσες. Το Νέο Ψυχικό έχει ένα δυνατό χαρτί για ιταλικές απολαύσεις.

«Parlo»: Μίλα μου για cosy ιταλικές βραδιές στα βόρεια

Μας αρέσει η χαλαρή αύρα γειτονιάς που αγκαλιάζει το «Parlo» στο Νέο Ψυχικό, όμως και το ίδιο το μαγαζί είναι στέκι αγαπημένο και πολύ δημοφιλές, με θαυμάσια ιταλική κουζίνα και φιλικές τιμές. Η δε βεράντα του, που φέτος ανανεώθηκε με αναπαυτικούς καναπέδες, είναι ταμάμ για cosy, δροσερές βραδιές με ιταλιάνικο χρώμα. Η κουζίνα προτάσσει την pasta fresca σε πολλές συνταγές, τα ωραιότατα ριζότο και την πίτσα, βάζοντας στο παιχνίδι υπέροχες σαλάτες, όπως η ολοκαίνουργια Panzanella με μαριναρισμένα ντοματίνια, κατσικίσιο τυρί Caprino και ψητό χωριάτικο ψωμί, αλλά και θαυμάσια ορεκτικά, όπως τα αγαπημένα μας involtini fritti (τραγανά ρολάκια με μανιτάρια και πανσέτα).

«Parlo»: Μίλα μου για cosy ιταλικές βραδιές στα βόρεια - εικόνα 1

Νέες γεύσεις φέτος το καλοκαίρι τα χειροποίητα νιόκι με πανσέτα, πεκορίνο και πιπέρι αρωματισμένο με κακάο, τα φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με μελιτζάνα, σκαρμότσα και πικάντικη σάλτσα nduja αλλά κι ένα surf ’n’ turf ριζότο με γαρίδες και τσορίθο, ενώ η πίτσα, με ζυμάρι ελαφρύ και πεντανόστιμο, παραμένει δυνατό χαρτί: από λιτή Margherita και πικάντικη Peperonella με taleggio, πεπερόνι, spianata και θυμάρι μέχρι μια Manhattan με chorizo, chevre και καραμελωμένο κρεμμύδι. Κάποιο βράδυ που θα έχουμε διάθεση για κρέας θα τιμήσουμε την ταλιάτα Black Angus με τηγανητά τσιπς γλυκοπατάτας, ποντάροντας για γλυκό φινάλε στην αιθέρια πάβλοβα με σάλτσα passion fruit.

Περισσότερες πληροφορίες

Parlo

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.