«Fishαλίδες»: θαλασσινές διακοπές στο Χαλάνδρι

Στο δημοφιλές ψαρομάγαζο του Χαλανδρίου απολαμβάνουμε εκλεκτά και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, ενώ για τους λάτρεις της ωμοφαγίας τα όστρακα είναι must.

«Fishαλίδες»: θαλασσινές διακοπές στο Χαλάνδρι

Αγαπάμε να επιστρέφουμε στο πλέον δημοφιλές ψαρομάγαζο του Χαλανδρίου, ειδικά αυτήν την εποχή που η δροσερή αυλή με τον πλάτανο-σήμα κατατεθέν, τα γαλάζια χρώματα και τα μεγάλα ξύλινα παράθυρα μας μεταφέρει απευθείας σε κάποιο νησί με θέα στον καλοκαιρινό ουρανό. Ένας άλλος λόγος είναι, ασφαλώς, το φαγητό. Εδώ μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως θα απολαύσουμε εκλεκτά και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά (οι ιδιοκτήτες έχουν το γνωστό ιχθυοπωλείο Γοργόνα στο Νέο Ψυχικό), μαζί με τις ευφάνταστες γεύσεις που προτείνει ο έμπειρος σεφ και συνιδιοκτήτης Μιχάλης Τζόβας.

«Fishαλίδες»: θαλασσινές διακοπές στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Τα ολόφρεσκα όστρακα και τα must της ωμοφαγίας, όπως το καρπάτσιο και το ταρτάρ, έχουν την τιμητική τους, μαζί με άλλες σπεσιαλιτέ που ανανεώνονται διαρκώς, ανάλογα με την ψαριά της ημέρας και την έμπνευση του σεφ: σαγανάκι πεσκανδρίτσας, κριθαρότο φρέσκιας καραβίδας, χειροποίητα παριανά γαριδοπιτάκια με κρέμα τυριού και άνηθο, ψάρι ημέρας ψημένο σε κρούστα αλατιού. Η δημιουργικότητα όμως δεν σταματάει εδώ, αφού μπορεί να πετύχουμε και πιάτα όπως το ριζότο φρέσκου ψαριού με λαχανικά και κρόκο Κοζάνης ή το εντυπωσιακό μπουκέτο αχνιστών θαλασσινών σε ζωμό γαρίδας.

Πολύ δελεαστικά είναι πάντα και τα γλυκά ημέρας, που περιλαμβάνουν από τιραμισού και σοκολατόπιτα μέχρι πορτοκαλόπιτα και cheesecake με μαρμελάδα λεμόνι. Όσο για το μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης στο Χαλάνδρι, ευτυχώς το μαγαζί συνορεύει με δύο ιδιωτικά πάρκινγκ, κάνοντας έτσι την επίσκεψή μας εύκολη υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.