«Rayen»: Επόμενος προορισμός Μεξικό

Έντονη αύρα από το καυτό μεξικάνικο θέρετρο της Τουλούμ φέρνει στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας η ολοκαίνουργια πρόταση του ομίλου Σταθοκωστόπουλου για το καλοκαίρι.

«Rayen»: Επόμενος προορισμός Μεξικό

Έντονη αύρα από το καυτό μεξικάνικο θέρετρο της Τουλούμ φέρνει στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας η ολοκαίνουργια πρόταση του ομίλου Σταθοκωστόπουλου για το καλοκαίρι. Άνετος, ατμοσφαιρικός και ασφαλώς open air, με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, ο χώρος του bar-restaurant σκηνογραφείται εντυπωσιακά με ζωηρά χρώματα στους τοίχους, κομψά φωτιστικά να κατεβαίνουν πάνω από τα τραπέζια και τους ριγέ καναπέδες και τη μακρόστενη πανέμορφη μπάρα να σου κλείνει απευθείας εισιτήριο για κάποια μεξικάνικη χασιέντα.

Έμπειρος στις world γεύσεις, ο γνωστός σεφ Πέτρος Συρίγος σταχυολογεί τα άπαντα της μεξικάνικης κουζίνας ενσωματώνοντας ταιριαστές περουβιανές πινελιές: chimichangas με κοτόπουλο, τρίχρωμες πιπεριές, έμενταλ και τσένταρ, chili con carne με ψιλοκομμένο καρέ μόσχου σε μεξικάνικη σάλτσα, tostada με ceviche από λαβράκι και πίκλα αγγουριού, δροσερή σαλάτα με τρίχρωμη κινόα και ψιλοκομμένες πιπεριές jalapeños και, για τη συνέχεια, pulled pork σιγομαγειρεμένο για έξι ώρες με μεξικάνικα μπαχαρικά αλλά κι ένα εντυπωσιακό μεξικάνικο κοντοσούβλι από κοτόπουλο, που έρχεται στο τραπέζι σε ατομική σούβλα.

«Rayen»: Επόμενος προορισμός Μεξικό - εικόνα 1

Η μπάρα μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι με τα ταιριαστά κοκτέιλ διά χειρός Τεό Σπυρόπουλου, όπως το εξαιρετικό El Sombrero με blend από τέσσερα ρούμιa, passion fruit και λίγο καφέ, ενώ οι spiritual και deep house μουσικές επιλογές μάς ταξιδεύουν μακριά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.