«Forget Domani»: Κοκτέιλ και πίτσα παρέα με τον Φράνκι

Ακόμη και να μη γνωρίζεις την ιδιαίτερη αγάπη που θρέφει το φρέσκο pizza bar των Άνω Πετραλώνων για τον Σινάτρα, δεν αργείς να την αντιληφθείς.

«Forget Domani»: Κοκτέιλ και πίτσα παρέα με τον Φράνκι

Ακόμη και να μη γνωρίζεις την ιδιαίτερη αγάπη που θρέφει το φρέσκο pizza bar των Άνω Πετραλώνων για τον Σινάτρα, δεν αργείς να την αντιληφθείς. Πολλά από τα σουπλά κοσμεί το 45άρι της ομώνυμης επιτυχίας, ο ίδιος είναι η κεντρική φιγούρα σε έναν αλλιώτικο Μυστικό Δείπνο (παραδίπλα του κάθεται ο Ζαμπέτας!) που βρίσκεται κρεμασμένος στον τοίχο, θα τον ακούσεις συχνά πυκνά από τα ηχεία του μαγαζιού μαζί με αρκετή τζαζ και μπόσα νόβα. Σε έναν άλλο τοίχο ο Κερτ Κομπέιν καταβροχθίζει μια ολόκληρη πίτσα πεπερόνι, προϊδεάζοντας για την γευστική ρότα που επέλεξαν για τη νέα τους πρόταση τα αδέρφια Δημήτρης και Σάντυ Τζαβέλα.

Ο κατάλογος κάνει focus σε λίγες αλλά καίριες προτάσεις στα χρώματα της γείτονος, σαν την απλή και δροσερή σαλάτα tonnato με τόνο, αυγά ορτυκιού και καρδιές αγκινάρας, τα τραγανά μπουρεκάκια κανταϊφιού polpette με νόστιμη γέμιση από γκοργκοντζόλα και προβολόνε ή τους ιταλικούς ρυζοκεφτέδες arancini με κοτόπουλο και μοτσαρέλα που θα κέρδιζαν πόντους αν κατέβαιναν νωρίτερα από τη φωτιά.

«Forget Domani»: Κοκτέιλ και πίτσα παρέα με τον Φράνκι - εικόνα 1

Πολύ ευχάριστη είναι η πίτσα τους, με ζύμη ελαφριά και αέρινη που σερβίρουν σε διάφορες συνταγές, σαν την λευκή cacio pepe που προτιμήσαμε εμείς με καλοδιαλεγμένα τυριά και αρωματικό ελαιόλαδο. Μην προσπεράσετε τα κοκτέιλ τους, που φτιάχνονται σε συνεργασία με το αδερφό μπαρ «Επί της Δεξαμενής».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.