Δεν έχει πολύ καιρό που αναδύθηκε στον αφρό του downtown το κομψό και ατμοσφαιρικό ψαρο-εστιατόριο, που βάζει τη δική του πινελιά στο πολύχρωμο γευστικό σκηνικό γύρω από την οδό Νίκης. Ο χώρος, τον οποίο επιμελήθηκε η γνωστή σκηνογράφος Ελένη Μανωλοπούλου, καταφέρνει εύκολα να σε χαλαρώσει, σε συνδυασμό με τις cool jazz μουσικές – τουλάχιστον το βράδυ που το επισκεφθήκαμε. Μια συστάδα από μακριά φωτιστικά-σφαίρες φωτίζει γλυκά τη μικρή σάλα, οι αρ ντεκό καρέκλες φοράνε βελούδο, ένας τοίχος είναι κεντημένος με ασύμμετρες ψηφίδες κι ένας άλλος με καΐτια, σαν να ανοίγει διάλογο με τα γιαπωνέζικα restos που ανθούν τριγύρω.
Το μενού ευνοεί την casual ψαροφαγία, εξ ου και σεβαστό κομμάτι του καταλόγου είναι αφιερωμένο σε ψαγμένους μεζέδες και πιάτα για τη μέση. Όπως ας πούμε αυτό το θαυμάσιο ανοιχτό σάντουιτς με καλαμάρι: τρυφερά μπαστουνάκια καλαμαριού κάθονται πάνω σε τραγανά σαλατικά, αρτυμένα με πέστο, και συντονίζονται όμορφα με τη χειροποίητη μαγιονέζα με τσίλι και το ελαφρώς καβουρδισμένο και ξινούτσικο ψωμί. Βάλτε δίπλα του τη γλυκοφάγωτη πατατοσαλάτα με καπνιστό χέλι, απάκι και πίκλα κρεμμυδιού και μην προσπεράσετε επ’ ουδενί τα στρείδια· τα μαγειρεύουν με επιτυχία σε κρύες και ζεστές παρασκευές, όπως για παράδειγμα τα Rockefeller, που έρχονται γκρατιναρισμένα με πάνκο και παρμεζάνα και αφήνουν ωραία επίγευση θαλασσινής γλύκας.
Σε αυτό το μήκος κύματος εκπέμπουν και οι κροκέτες καβουριού και καραβίδας, που κερδίζουν πόντους χάρη στο ολόσωστο τηγάνι και στον σοφιστικέ συνδυασμό με πέρλες λεμονιού και μους από αβοκάντο, όπως και μια περιποιημένη ποικιλία με όλα τα ιωδιούχα καλούδια της θάλασσας. Η κουζίνα ετοιμάζει επίσης ορισμένα μαγειρευτά με βάση το ψάρι αλλά και θαλασσινές μακαρονάδες, ενώ η λίστα με τα καλοδιαλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα και τα ψαγμένα (παλαιωμένα και μη) αποστάγματα, που επιμελείται ο βραβευμένος οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης, προσφέρει αρκετές επιλογές και σε ποτήρι.
Βάλτε στη μέση...
...τα στρείδια με μάνγκο και τσίλι
Περνώντας από τη γλυκιά αψάδα που βγάζει ο συνδυασμός του μάνγκο σε δύο υφές με το τσίλι, γεύεσαι ατόφια θαλασσινή φρεσκάδα.
...το ψάρι ημέρας με σέσκουλα και αγκινάρες
Το καλύτερο μαγειρευτό του καταλόγου συνδυάζει υποδειγματικά την comfort αίσθηση με τη φινέτσα. Εμείς το πετύχαμε με μυλοκόπι, που του πήγε κουτί.
...την μπάρα σοκολάτας gianduja
Αέρινη και αφράτη σοκολάτα, σε κοντράστ με την τραγανή βάση φεγεντίν και με δροσιστικό παγωτό βανίλια για συνοδεία.