«Ονήσιμος»: Θα γίνει της Κρήτης στο «Ark»

Πλώρη για το μεγάλο νησί βάζει το 2ο Symposio at Ark. Ο «Ονήσιμος» έρχεται στις 9/5, έτοιμος να στήσει μια μεγάλη γιορτή με χοχλιούς, πιταράκια και γαμοπίλαφο, στην οποία είμαστε όλοι καλεσμένοι. Κλείστε θέση!

«Ονήσιμος»: Θα γίνει της Κρήτης στο «Ark»

Τήνος, Μύκονος, Ρόδος, Άγιο Όρος, Θεσσαλονίκη… Και πού δεν μας έχει ταξιδέψει από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα το 2ο Symposio at Ark, που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12. Γεύσεις μοναδικές, απανωτές sold out βραδιές, γνωριμία εκ του σύνεγγυς με ταλαντούχους σεφ της περιφέρειας κι εστιατόρια που κερδίζουν την πολυπόθητη διάκριση με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (συχνά και με τα δύο) αλλά και –πάνω απ’ όλα– ένα φανατικό κοινό που σπεύδει να κλείσει θέση σχεδόν σε κάθε event αποδεικνύουν με τρόπο απόλυτα χειροπιαστό του λόγου το αληθές.

Η συνέχεια προμηνύεται εξίσου συναρπαστική και πλουραλιστική, μια και ο επόμενος σταθμός του πρωτοποριακού γαστρονομικού event είναι η λεβεντογέννα Κρήτη. Στα περίχωρα του Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στα Πεζά, υπάρχει μια ταβέρνα με πραγματική κρητική κουζίνα, ο «Ονήσιμος», που διακρίθηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και για το 2019. Τζάκι στη σάλα, μεγάλη σκεπαστή βεράντα με λευκά τραπεζομάντιλα κι επί της υποδοχής ο ιδιοκτήτης κι εξαίρετος ψήστης Ονήσιμος Σαριδάκης, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη ύλη: προμηθεύεται αμνοερίφια από τα Αστερούσια, φτιάχνει τυρί, καλλιεργεί τα δικά του ζαρζαβατικά... Στην κουζίνα, υπεύθυνη για όλες εκείνες τις νοστιμιές που βγαίνουν από τις κατσαρόλες και τον ξυλόφουρνο είναι η σύζυγος και ικανότατη μαγείρισσα Ελένη Βαρδάκη.

«Ονήσιμος»: Θα γίνει της Κρήτης στο «Ark» - εικόνα 1

Για το ειδικό μενού που θα σερβιριστεί στις 9/5 και θα ευωδιάζει Κρήτη σταχυολογούν ορισμένα από τα πλέον χαρακτηριστικά πιάτα του «Ονήσιμου», παρέα ασφαλώς με τον executive chef του «Ark» –και μέγα λάτρη της μεγαλονήσου– Γιάννη Μπαξεβάνη. Τα ντολμαδάκια με ανθόγαλο θα προσφέρουν την πρώτη γεύση, οι χοχλιοί με κολοκυθάκι και πατάτα θα ανεβάσουν τα κρητικά βολτ, μέχρι τη στιγμή που η κοκκινιστή κατσίκα και το γαμοπίλαφο θα μας κάνουν συνδαιτυμόνες σε μια μοναδική κρητική γιορτή που αξίζει να ζήσουμε.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Ονήσιμος»: Θα γίνει της Κρήτης στο «Ark» - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει ο «Ονήσιμος» για την Πέμπτη 9/5

Welcome Drink
Ούζο 12

Πρώτο πιάτο
Ντολμαδάκια με ανθόγαλο

Δεύτερο πιάτο
Πράσινη σαλάτα με σταμναγκάθι και βινεγκρέτ από πετιμέζι

Τρίτο πιάτο
Χοχλιοί με κολοκυθάκι και πατάτα

Τέταρτο πιάτο
Κατσίκα κοκκινιστή με γαμοπίλαφο

Επιδόρπιο
Πιταράκια με μέλι, μυζήθρα και σουσάμι & γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι στραγγιστό

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell’Amore Petalo Moscato

€ 38 / άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.