Τήνος, Μύκονος, Ρόδος, Άγιο Όρος, Θεσσαλονίκη… Και πού δεν μας έχει ταξιδέψει από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα το 2ο Symposio at Ark, που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12. Γεύσεις μοναδικές, απανωτές sold out βραδιές, γνωριμία εκ του σύνεγγυς με ταλαντούχους σεφ της περιφέρειας κι εστιατόρια που κερδίζουν την πολυπόθητη διάκριση με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (συχνά και με τα δύο) αλλά και –πάνω απ’ όλα– ένα φανατικό κοινό που σπεύδει να κλείσει θέση σχεδόν σε κάθε event αποδεικνύουν με τρόπο απόλυτα χειροπιαστό του λόγου το αληθές.
Η συνέχεια προμηνύεται εξίσου συναρπαστική και πλουραλιστική, μια και ο επόμενος σταθμός του πρωτοποριακού γαστρονομικού event είναι η λεβεντογέννα Κρήτη. Στα περίχωρα του Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στα Πεζά, υπάρχει μια ταβέρνα με πραγματική κρητική κουζίνα, ο «Ονήσιμος», που διακρίθηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και για το 2019. Τζάκι στη σάλα, μεγάλη σκεπαστή βεράντα με λευκά τραπεζομάντιλα κι επί της υποδοχής ο ιδιοκτήτης κι εξαίρετος ψήστης Ονήσιμος Σαριδάκης, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη ύλη: προμηθεύεται αμνοερίφια από τα Αστερούσια, φτιάχνει τυρί, καλλιεργεί τα δικά του ζαρζαβατικά... Στην κουζίνα, υπεύθυνη για όλες εκείνες τις νοστιμιές που βγαίνουν από τις κατσαρόλες και τον ξυλόφουρνο είναι η σύζυγος και ικανότατη μαγείρισσα Ελένη Βαρδάκη.
Για το ειδικό μενού που θα σερβιριστεί στις 9/5 και θα ευωδιάζει Κρήτη σταχυολογούν ορισμένα από τα πλέον χαρακτηριστικά πιάτα του «Ονήσιμου», παρέα ασφαλώς με τον executive chef του «Ark» –και μέγα λάτρη της μεγαλονήσου– Γιάννη Μπαξεβάνη. Τα ντολμαδάκια με ανθόγαλο θα προσφέρουν την πρώτη γεύση, οι χοχλιοί με κολοκυθάκι και πατάτα θα ανεβάσουν τα κρητικά βολτ, μέχρι τη στιγμή που η κοκκινιστή κατσίκα και το γαμοπίλαφο θα μας κάνουν συνδαιτυμόνες σε μια μοναδική κρητική γιορτή που αξίζει να ζήσουμε.
Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.
Δείτε το μενού που ετοιμάζει ο «Ονήσιμος» για την Πέμπτη 9/5
Welcome Drink
Ούζο 12
Πρώτο πιάτο
Ντολμαδάκια με ανθόγαλο
Δεύτερο πιάτο
Πράσινη σαλάτα με σταμναγκάθι και βινεγκρέτ από πετιμέζι
Τρίτο πιάτο
Χοχλιοί με κολοκυθάκι και πατάτα
Τέταρτο πιάτο
Κατσίκα κοκκινιστή με γαμοπίλαφο
Επιδόρπιο
Πιταράκια με μέλι, μυζήθρα και σουσάμι & γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι στραγγιστό
Επιδόρπιο κρασί
Vino dell’Amore Petalo Moscato
€ 38 / άτομο