Μια «Κουρδιστή Μαϊμού» εμφανίστηκε στο Μοναστηράκι

Μπορεί το «Cosa Nostra» να μας αποχαιρέτησε πρόσφατα, ωστόσο ο Μιχάλης Τάσσης είχε κιόλας κατά νου τη διάδοχη κατάσταση που μόλις έκανε πρεμιέρα.

Μια «Κουρδιστή Μαϊμού» εμφανίστηκε στο Μοναστηράκι

Μπορεί το «Cosa Nostra» να μας αποχαιρέτισε τον περασμένο Ιανουάριο ύστερα από 15 χρόνια στο Μοναστηράκι, ωστόσο ο Μιχάλης Τάσσης είχε κιόλας κατά νου τη διάδοχη κατάσταση που ακούει στο όνομα «Κουρδιστή Μαϊμού» και μόλις έκανε πρεμιέρα. Ο χώρος απηχεί τη μεγάλη του αγάπη για τα ταξίδια, τόσο στη διακόσμηση –από τα τραπέζια-βαλίτσες και τα βαλσαμωμένα ζώα στους τοίχους μέχρι τα χειροποίητα χαλιά και τα πολλά δικά του αντικείμενα από διάφορα ταξίδια στην Ασία και την Αφρική- όσο και στην κουζίνα που «τσιμπολογάει» γεύσεις από διάφορες κουλτούρες.

Θα βρεις ένα «ρυζάκι της Ινδοκίνας στο γουοκ με γαρίδες και λαχανικά», το «μοσχαράκι του Pandeli» (ένα χουνκιάρ μπεγιερντί εμπνευσμένο από το εμβληματικό πιάτο του ομώνυμου εστιατορίου στην Αγορά των Μπαχαρικών της Κωνσταντινούπολης) αλλά και το «καλαμάκι του Κιότο» σε στιλ yakitori, όπως και ορισμένα classics του «Cosa Nostra», όλα για να μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού. Μια πίτσα ή ένα πλατό καντονέζικων ορεκτικών είναι ό,τι πρέπει αν προτιμήσετε τον μεγαλύτερο πλέον χώρο του μπαρ όπου ετοιμάζονται πειραγμένα κλασικά κοκτέιλ με τη σφραγίδα της Barphilosophy.

Αυτήν την Κυριακή (14/4) μάλιστα, η «Κουρδιστή Μαϊμού» κάνει επίσημα εγκαίνια με ένα μεσημεριανό πάρτι, μπουφέ και το συγκρότημα κρουστών Batala στον πεζόδρομο της Αγίας Θέκλας.

iΑγίας Θέκλας 5, Μοναστηράκι | 2103310900

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.