Ραντεβού που δεν χάνεται είναι αυτό που μας κλείνει την επόμενη εβδομάδα το 2o Symposio at Ark. Ύστερα από μια γενναία δόση της σύγχρονης γεύσης των Κυκλάδων και σε συνέχεια μιας μοναδικής βραδιάς μύησης στην αγιορείτικη κουζίνα, το πρωτοποριακό γαστρονομικό event που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα» με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, κρατά στραμμένη την πυξίδα του στην καρδιά του Βορρά με επίτιμο καλεσμένο τον πολυβραβευμένο σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου.
Η λαμπρή διαδρομή του δεν αποτιμάται μονάχα με πολύ σημαντικές συνεργασίες αλλά στολίζεται με πολλούς Χρυσούς Σκούφους και αυτήν την εποχή συνεχίζει να γράφεται στο εστιατόριο «Salonica» του εμβληματικού και πλήρως ανακαινισμένου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης «Makedonia Palace», που διακρίθηκε μόλις με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «α» και για το 2019.
Ο Ευαγγέλου έκανε, ούτως ή άλλως, από την πρώτη στιγμή το εστιατόριο σημείο αναφοράς στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Η κουζίνα που δημιουργεί στο πολύ όμορφο «Salonica» με την ντιζαϊνάτη επίπλωση, τον κοσμοπολίτικο αέρα και τη γοητευτική πανοραμική θέα στον Θερμαϊκό από τις μεγάλες τζαμαρίες, όπως την έχει περιγράψει ο ίδιος στο «α» «είναι ξεκάθαρα μια κουζίνα των υλικών με τις καλύτερες αυθεντικές πρώτες ύλες στην εποχή τους. Είναι μια κουζίνα που ξυπνάει μνήμες και προσφέρει ζεστασιά και όμορφα συναισθήματα».
Ένα κομμάτι της ξεχωριστής εμπειρίας που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν άπαξ στην Αθήνα όσοι προνοητικοί εξασφαλίσουν κάποια από τις τελευταίες διαθέσιμες θέσεις της βραδιάς. Το ειδικό μενού, γεμάτο μοναδικά γαστρονομικά στιγμιότυπα με το προσωπικό αποτύπωμα του σεφ και την παραδοσιακή γεύση σε αμπαλάζ φινετσάτο, σύγχρονο και αφοπλιστικά νόστιμο, κλείνει με μια από τις signature δημιουργίες του «Salonica». Πρόκειται για μια σύνθεση με σφαίρες σοκολάτας, χαλβά με κουκουνάρι και παγωτό καϊμάκι που θα ολοκληρώσει ιδανικά ένα πολύ ξεχωριστό δείπνο με χρώμα Μακεδονίας.
Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.
Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Salonica» για την Πέμπτη 11/4
Welcome Drink
Ούζο 12
Πρώτο πιάτο
Αγιορείτικη ψαρόσουπα με ταρτάρ από ψάρι ημέρας
Δεύτερο πιάτο
Ανοιχτός λαχανοντολμάς με θαλασσινά «αβγολέμονο»
Τρίτο πιάτο
Αρνάκι στη γάστρα με μελιτζάνες χουνκιάρ
Επιδόρπιο
Μπάλα σοκολάτας με μακεδονικό χαλβά και κουκουνάρι
Επιδόρπιο κρασί Vino dell'Amore Petalo Moscato
€ 39 / άτομο