«Salonica»: Η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης έρχεται στο «Ark»

Με τη δυναμική γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης μας συντονίζει το 2ο Symposio at Ark και επίτιμο καλεσμένο στις 11/4 τον πολυβραβευμένο σεφ του «Makedonia Palace» Σωτήρη Ευαγγέλου. Κλείστε θέση!

«Salonica»: Η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης έρχεται στο «Ark»

Ραντεβού που δεν χάνεται είναι αυτό που μας κλείνει την επόμενη εβδομάδα το 2o Symposio at Ark. Ύστερα από μια γενναία δόση της σύγχρονης γεύσης των Κυκλάδων και σε συνέχεια μιας μοναδικής βραδιάς μύησης στην αγιορείτικη κουζίνα, το πρωτοποριακό γαστρονομικό event που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα» με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, κρατά στραμμένη την πυξίδα του στην καρδιά του Βορρά με επίτιμο καλεσμένο τον πολυβραβευμένο σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου.

Η λαμπρή διαδρομή του δεν αποτιμάται μονάχα με πολύ σημαντικές συνεργασίες αλλά στολίζεται με πολλούς Χρυσούς Σκούφους και αυτήν την εποχή συνεχίζει να γράφεται στο εστιατόριο «Salonica» του εμβληματικού και πλήρως ανακαινισμένου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης «Makedonia Palace», που διακρίθηκε μόλις με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «α» και για το 2019.

«Salonica»: Η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης έρχεται στο «Ark» - εικόνα 1

Ο Ευαγγέλου έκανε, ούτως ή άλλως, από την πρώτη στιγμή το εστιατόριο σημείο αναφοράς στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Η κουζίνα που δημιουργεί στο πολύ όμορφο «Salonica» με την ντιζαϊνάτη επίπλωση, τον κοσμοπολίτικο αέρα και τη γοητευτική πανοραμική θέα στον Θερμαϊκό από τις μεγάλες τζαμαρίες, όπως την έχει περιγράψει ο ίδιος στο «α» «είναι ξεκάθαρα μια κουζίνα των υλικών με τις καλύτερες αυθεντικές πρώτες ύλες στην εποχή τους. Είναι μια κουζίνα που ξυπνάει μνήμες και προσφέρει ζεστασιά και όμορφα συναισθήματα».

Ένα κομμάτι της ξεχωριστής εμπειρίας που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν άπαξ στην Αθήνα όσοι προνοητικοί εξασφαλίσουν κάποια από τις τελευταίες διαθέσιμες θέσεις της βραδιάς. Το ειδικό μενού, γεμάτο μοναδικά γαστρονομικά στιγμιότυπα με το προσωπικό αποτύπωμα του σεφ και την παραδοσιακή γεύση σε αμπαλάζ φινετσάτο, σύγχρονο και αφοπλιστικά νόστιμο, κλείνει με μια από τις signature δημιουργίες του «Salonica». Πρόκειται για μια σύνθεση με σφαίρες σοκολάτας, χαλβά με κουκουνάρι και παγωτό καϊμάκι που θα ολοκληρώσει ιδανικά ένα πολύ ξεχωριστό δείπνο με χρώμα Μακεδονίας.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Salonica»: Η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης έρχεται στο «Ark» - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Salonica» για την Πέμπτη 11/4

Welcome Drink
Ούζο 12

Πρώτο πιάτο
Αγιορείτικη ψαρόσουπα με ταρτάρ από ψάρι ημέρας

Δεύτερο πιάτο
Ανοιχτός λαχανοντολμάς με θαλασσινά «αβγολέμονο»

Τρίτο πιάτο
Αρνάκι στη γάστρα με μελιτζάνες χουνκιάρ

Επιδόρπιο
Μπάλα σοκολάτας με μακεδονικό χαλβά και κουκουνάρι

Επιδόρπιο κρασί Vino dell'Amore Petalo Moscato

€ 39 / άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.