Άνοιξη με νέες γεύσεις στο «Alficon»

Το ολοκαίνουργιο ανοιξιάτικο μενού μόλις έκανε ντεμπούτο στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Παγκρατίου κι έχει έντονο ελληνικό χρώμα.

Άνοιξη με νέες γεύσεις στο «Alficon»

Η εποχικότητα είναι κομβικό στοιχείο στη γευστική πρόταση του πολύ ατμοσφαιρικού εστιατορίου στις παρυφές του Παγκρατίου εξού και το ολοκαίνουργιο ανοιξιάτικο μενού μόλις έκανε ντεμπούτο. Οι νέες δημιουργίες των δύο ταλαντούχων σεφ του, Έλβι Δημήτρη Ζύμπα και Νίκου Βοργιά, έχουν μοντέρνο χαρακτήρα ενσωματώνοντας παράλληλα αρκετές ελληνικές πινελιές και περιλαμβάνουν από χτένια με σπαράγγια, μήλο και μπούκοβο ή ψάρι μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή με καυτερή πιπεριά και φράουλες μέχρι γιαουρτοταβά με αρνίσια γλυκάδια και κατσικίσιο γιαούρτι κι έναν πολλά υποσχόμενο τραχανά με φραγκόκοτα, αγκινάρα και κουκουνάρι. Όπως πάντα οι γεύσεις προσφέρονται και σε menu degustation με € 50 κατ’άτομο ή € 85 με wine pairing.

Ένεκα μάλιστα της εποχής οι προτάσεις διανθίζονται με νηστίσιμα πιάτα ημέρας, ενώ τα τραπέζια έξω έχουν κιόλας πάρει τη θέση τους στον ήρεμο πεζόδρομο της οδού Ηρώνδα κι είναι μια ωραία ιδέα για την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή που το εστιατόριο ανοίγει από το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.