Το καλοκαιράκι μας χτυπά όλο και πιο δυνατά την πόρτα και τα νέα από τις παραλίες της Αττικής φτάνουν το ένα μετά το άλλο. Δύο προτάσεις διαφορετικού ύφους πάνω στο κύμα, στο «Yabanaki» της Βάρκιζας, έχει στα σκαριά ο σεφ και ιδιοκτήτης των γλυφαδιώτικων «Sale Bianco» και «Εnoteca da Salvatore», ο Salvatore Andolina. Το πρώτο είναι το «Capri da Salvatore», μεγάλο, άνετο και με ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από το πολυτελές θέρετρο της Ιταλίας. Στο μενού θα πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ζυμαρικά (π.χ. ραβιόλι γεμιστό με αστακό σε μπισκ καραβίδας), το ψάρι το οποίο θα προσφέρουν και ψημένο σε κρούστα αλατιού, το κρέας με τη μορφή μιας bistecca fiorentina, μιας tagliata ή ενός flank steak αλλά και η πίτσα με ένα σπέσιαλ αλεύρι αλεσμένο σε πετρόμυλο που θα ψήνεται σε ξυλόφουρνο.
Ακριβώς πλάι του, κατεβαίνει και το «Via Piada», με το οποίο ο σεφ μας σύστησε πρόσφατα την ιταλική εκδοχή του street food στην καρδιά της πόλης, στο Μοναστηράκι, οπότε ετοιμαστείτε για piadinas και tigelle όπως τις φτιάχνουν στη Μόντενα αλλά με τη θάλασσα στα δέκα μέτρα.