Ένας «Χάνος» στον αφρό του downtown

Νέα ψαρο-κατάσταση στήνει το ολοκαίνουργιο μαγαζί που μόλις άνοιξε στην οδό Νίκης.

Ένας «Χάνος» στον αφρό του downtown

Το βλέπαμε καιρό να ετοιμάζεται περνώντας από την οδό Νίκης, και να που μόλις άνοιξε τις πόρτες του φέρνοντας θαλασσινό αεράκι στην καρδιά της πόλης. Η γνωστή σκηνογράφος Ελένη Μανωλοπούλου έπλασε τον ατμοσφαιρικό διάκοσμο στα μπλε, προτάσσοντας τις πέτρινες ψηφίδες, το δε μενού του Θανάση Σούλη ευνοεί την casual ψαροφαγία με ταιριαστές μοντέρνες πινελιές. Ανοιχτά σάντουιτς θαλασσινών (με καλαμάρι και crispy φιλετάκια σολομού), ιδιαίτερες παρασκευές με όστρακα (όπως λ.χ. στρείδια με μάνγκο και τσίλι), τα κλασικά πλέον ωμά αλλά και ενδιαφέροντα μεζεδάκια (χταποδάκι με μους καπνιστής μελιτζάνας, miso και μαρμελάδα πράσινης ντομάτας) για να ανοίξει η όρεξη, όπως και περιποιημένες ποικιλίες για όσους θέλουν να συνεχίσουν στο τσιμπητό.

Εναλλακτικά, υπάρχουν ζυμαρικά και ριζότι αλλά και φιλεταρισμένο ψάρι στη σχάρα και το τηγάνι. Εκείνο το γιουβέτσι με καραβίδες, μοσχολέμονο, πούδρα αυγοτάραχου και στακοβούτυρο μας έκανε κλικ, όπως και η λίστα με τα καλοδιαλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα που επιμελείται ο βραβευμένος οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.