Πείτε το beef n reef όπως συνηθίζεται κυρίως στην Αυστραλία, πείτε το surf n turf όπως είναι περισσότερο γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο, σε κάθε περίπτωση ωστόσο το γαστρονομικό concept που υπόσχεται τη «συγκατοίκηση» ψαριού και κρέατος στο ίδιο πιάτο εμπνέει αυτήν την ενδιαφέρουσα προσθήκη στο γευστικό σκηνικό του Νέου Ηρακλείου. Ένα carpaccio κόκκινου τόνου και ζουμερού φιλέτου γάλακτος, ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με χτένια σε σάλτσα bourbon ή αστακοουρά πάνω σε τραγανό σπαγγέτι είναι από τις προτάσεις του ταλαντούχου σεφ Βαγγέλη Τσιμένη που περιμένουν όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα βαθιά νερά της συγκεκριμένης φιλοσοφίας.
Και οι πιο κλασικοί τύποι πάντως θα βρουν αυτό που ψάχνουν επιλέγοντας λ.χ. ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες μακαρονάδες και τα ριζότι, τα πρωτότυπα burger και σάντουιτς με κόκκινο τόνο, σολομό και ψαρονέφρι, τα πιάτα της στεριάς όπως η μοσχαρίσια ταλιάτα και το κοτόπουλο παγιάρ, και της θάλασσας όπως ο μπακαλιάρος σε κρούστα πάνκο με πατάτες πλακί και φινόκιο.