Το Νέο Ηράκλειο σε ρυθμούς «Beef ’n’ reef»

H «συγκατοίκηση» ψαριού και κρέατος στο ίδιο πιάτο εμπνέει αυτήν την ενδιαφέρουσα προσθήκη στο γευστικό σκηνικό του Νέου Ηρακλείου.

Το Νέο Ηράκλειο σε ρυθμούς «Beef ’n’ reef»

Πείτε το beef n reef όπως συνηθίζεται κυρίως στην Αυστραλία, πείτε το surf n turf όπως είναι περισσότερο γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο, σε κάθε περίπτωση ωστόσο το γαστρονομικό concept που υπόσχεται τη «συγκατοίκηση» ψαριού και κρέατος στο ίδιο πιάτο εμπνέει αυτήν την ενδιαφέρουσα προσθήκη στο γευστικό σκηνικό του Νέου Ηρακλείου. Ένα carpaccio κόκκινου τόνου και ζουμερού φιλέτου γάλακτος, ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με χτένια σε σάλτσα bourbon ή αστακοουρά πάνω σε τραγανό σπαγγέτι είναι από τις προτάσεις του ταλαντούχου σεφ Βαγγέλη Τσιμένη που περιμένουν όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα βαθιά νερά της συγκεκριμένης φιλοσοφίας.

Και οι πιο κλασικοί τύποι πάντως θα βρουν αυτό που ψάχνουν επιλέγοντας λ.χ. ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες μακαρονάδες και τα ριζότι, τα πρωτότυπα burger και σάντουιτς με κόκκινο τόνο, σολομό και ψαρονέφρι, τα πιάτα της στεριάς όπως η μοσχαρίσια ταλιάτα και το κοτόπουλο παγιάρ, και της θάλασσας όπως ο μπακαλιάρος σε κρούστα πάνκο με πατάτες πλακί και φινόκιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.