Πού θα απολαύσουμε το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς;

Καθώς η πιο γιορτινή βραδιά του χρόνου ρίχνει αυλαία, τα ξενοδοχεία του κέντρου φορτώνουν τους μπουφέδες τους με όλα όσα περιμένουμε αλλά και με αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς.

Πού θα απολαύσουμε το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς;

Είναι η αγαπημένη μας «υπερβολή», που σηματοδοτεί τη λήξη της ομορφότερης και μακρύτερης βραδιάς του χρόνου. Κερδισμένοι και χαμένοι στα χαρτιά, κατευθείαν από τα μπουζούκια, τα κλαμπ και τα σπίτια, γλυκά ταλαιπωρημένοι από το χορό, την ορθοστασία και το ξενύχτι, όπως και κάποιοι τυχεροί με το φλουρί από τη βασιλόπιτα στο χέρι, δύσκολα αντιστεκόμαστε σε εκείνο το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς που οφείλει να είναι πλούσιο σε όλα του.

Το Hilton κόβει παραδοσιακά πρώτο το νήμα στο πρωινό του ξενύχτη, προκαλώντας μποτιλιάρισμα τόσο στη Βασιλίσσης Σοφίας όσο και στον μπουφέ του «Βυζαντινού», ο οποίος φορτώνεται με έξτρα εδέσματα από τις 4.30 το πρωί (€ 45/άτομο). Με στραπατσάδα, πατάτες ψητές και ρόστι, στρούντελ με σάλτσα βανίλιας, γαλλικά τοστ, πένες με ντομάτα και κολοκυθόσουπα αλλά και υπέροχη θέα στην Πλατεία Συντάγματος μας υποδέχεται το NJV Athens Plaza από τις 6 π.μ. (€ 50/άτομο)· με βιολογική κοτόσουπα, χειροποίητες στριφτόπιτες με άγρια χόρτα, μπουγάτσα, κρητικά καλτσούνια και θέα που φτάνει στον Σαρωνικό το St. George Lycabettus (€ 30/άτομο), επίσης από τις 6 π.μ., ενώ το InterContinental με την ιδιαίτερη παράδοση στο πρωινό του ξενύχτη –και τους μπουφέδες του «Cafezoe» φορτωμένους νοστιμιές– από τις 5 π.μ. (€ 32/άτομο).

Πού θα απολαύσουμε το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς; - εικόνα 1
Grecotel Pallas Athena

Στο ξενοδοχείο Grecotel Pallas Athena στην Πλατεία Κοτζιά στήνουν και φέτος πρωινό μπουφέ από τις 6 π.μ. (€ 35/άτομο), στο Radisson Blu το παιχνίδι παίζεται από τις 6.30 το πρωί στο «Gallo Nero» (€ 30/άτομο) και πιο αργά με brunch στο εστιατόριο «St'Astra» (€ 60/άτομο), ενώ ο πρωινός μπουφές του Titania στρώνεται στα ψηλά δώματα του «Olive Garden» από τις 6 π.μ., με πανοραμική θέα στην πόλη κι ένα πολύ πλούσιο πρωινό διά χειρός του σεφ Χρίστου Τζιλήρα (€ 19/άτομο).

Αν κινείστε στην περιοχή του Μεταξουργείου, ζεστή κρεατόσουπα και pasta για να στρώσει το στομάχι, μαζί με pancakes και βάφλες με toppings φτιαγμένα a la minute, είναι μερικές από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το Wyndham Grand Athens της Πλατείας Καραϊσκάκη στο δικό του –όνομα και πράγμα– Recovery Breakfast (€ 35/άτομο).

Πού θα απολαύσουμε το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς; - εικόνα 2
«Sense», ξεν. AthensWas

Αν, πάλι, βρίσκεστε προς Απόλλωνος και Πλάκα, το Central ανοίγει τον πρωινό του μπουφέ από τις 7 π.μ. (€ 19/άτομο). Λίγο αργότερα μπαίνει στο παιχνίδι και το AthensWas με ένα σερβιριζόμενο πρωτοχρονιάτικο brunch στο εστιατόριο «Sense», με γεύσεις όπως τηγανίτες ελαιόλαδου με ξερή μυζήθρα Αρκαδίας και μέλι, αβγό ποσέ με σπανάκι, χαρουπόψωμο και κρέμα στάκας αλλά και αμυγδαλόπιτα ελαιόλαδου με κρέμα πατισερί και, βέβαια, υπέροχη θέα (11 π.μ., € 39/άτομο), όπως και το Divani Caravel με ένα πλουσιοπάροχο brunch στο «Café Constantinople» συνοδεία ζωντανής μουσικής και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά (1 μ.μ.,€ 65/άτομο).

3 off-broadway επιλογές

Πού θα απολαύσουμε το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς; - εικόνα 3

«Poseidon»

Στο ξενοδοχείο του Παλαιού Φαλήρου μάς περιμένουν από τις 7 π.μ. με γλυκές και αλμυρές γεύσεις, υγιεινές επιλογές, λαχταριστές πίτες και κυρίως πιάτα. (€ 25/άτομο)

«Civitel Olympic»

Στο value for money μπουφέ του μαρουσιώτικου ξενοδοχείου (€ 29/άτομο) βρίσκουμε από τις 11 π.μ. από μπάρες δημητριακών και σπιτική μηλόπιτα μέχρι σαλάτες κι ενδιαφέροντα γλυκά.

«Life Gallery»

Scrambled eggs, κέικ και κρουασάν, χειροποίητες μαρμελάδες και φρέσκοι χυμοί γεμίζουν τον μπουφέ του πολυτελούς ξενοδοχείου της Εκάλης από τις 6 π.μ. (€ 30/άτομο).

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.