Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο και λαμπερό «JuJu Bar & Restaurant»

Το ολοκαίνουργιο bar-restaurant, με το οποίο το «Divani Caravel» κάνει «επίθεση» στο lifestyle γαστρονομικό σκηνικό της πόλης, κερδίζει τις εντυπώσεις με το «καλησπέρα».

Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο και λαμπερό «JuJu Bar & Restaurant»

Καθισμένος στην ατμοσφαιρική ξύλινη μπάρα, δυσκολεύομαι να πάρω τα μάτια μου από την εντυπωσιακή σε μέγεθος ψηφιακή οθόνη που προβάλλει ασπρόμαυρα καρέ σε loop, επεξεργασμένα με τρόπο που θυμίζει video art. Αλλά και ο υπόλοιπος χώρος είναι ιδιαίτερα χαρισματικός: το σκούρο ξύλο σε συνδυασμό με τον κατάλληλο φωτισμό από τη μία προικίζουν το «JuJu» με μητροπολιτική αύρα, από την άλλη όμως υπάρχουν και στοιχεία που ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα, όπως η sleek ολόμαυρη κολόνα με το χρυσό φινίρισμα που μαγνητίζει το βλέμμα, οι πετρόλ στόφες στις αρ ντεκό πολυθρόνες και στους καναπέδες, η θέα στη νυχτερινή λεωφόρο μέσα από τις γρίλιες των μεγάλων παραθύρων, οι πίνακες με τα σουρεαλιστικά μοτίβα σε έντονα χρώματα που φτιάχτηκαν επί παραγγελία για να κουμπώσουν με το γενικότερο concept του χώρου που εμπνέεται από το σουρεαλιστικό σύμπαν της ταινίας «8 1/2».

Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο και λαμπερό «JuJu Bar & Restaurant» - εικόνα 1

Έτσι τα signature cocktails που δημιούργησε ο Αλέξανδρος Ευστρατιάδης φέρουν τα ονόματα των ηρώων της εμβληματικής δημιουργίας του Φεντερίκο Φελίνι, όπως το πολύ ενδιαφέρον Saraghina, με βάση ένα φλογερό ρούμι αρωματισμένο με εσπρέσο και τσίλι, και σε περίπτωση που δεν θέλετε να φάτε κανονικά, αλλά να απολαύσετε την ατμόσφαιρα του μπαρ και τις happy μουσικές του DJ, θα βρείτε ωραία bar bites για να τα ταιριάξετε. Κάποια από αυτά περιλαμβάνονται και στην κάρτα του εστιατορίου, όπως η ιδιαίτερη τυρόπιτα σε φύλλο κανταΐφι με ξινούτσικο τσάτνεϊ μανταρινιού και τραγανό κραμπλ φουντουκιού, αποτελώντας ένα τρόπον τινά γευστικό προοίμιο της κουζίνας του σεφ Σάββα Ληχανίδη.

Το πολυσυλλεκτικό μενού αφιερώνει σεβαστό μέρος σε κλασικές γεύσεις που αποδίδονται με σύγχρονο πνεύμα: οι γαρίδες κοκτέιλ, λ.χ., βγαίνουν από το ποτήρι τους κι έρχονται ξαπλωμένες σε πιάτο με πικάντικη μαγιο­νέζα και δροσιστικά baby gems για ωραία παρέα, ενώ ο μουσακάς αποδομείται σε μια κλασικότροπη κροκέτα μελιτζάνας, που συνοδεύεται από μαρμελάδα ντομάτας και τελείες ωραίας μπεσαμέλ. Από εκεί και πέρα, το γευστικό εύρος κυμαίνεται από το ζουμερό μπέργκερ 8 1/2 (ισορροπεί επιδέξια ανάμεσα στο dirty burger του δρόμου και σε ένα πιο «εστιατορικό») και το πολύ καλό φουαγκρά σοτέ με αποξηραμένα σύκα και σοκολάτα σε διάφορες υφές μέχρι ένα μοσχάρι παγιάρ κι ένα σατομπριάν για όσους θέλουν να το ρίξουν έξω με αύρα απ’ τα παλιά. Σε αυτό το νεο-αστικό mood βρίσκονται και τα επιδόρπια, από τα οποία επιλέξαμε την ανάλαφρη Αλάσκα και το «πειραγμένο» Mont Blanc.

Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο και λαμπερό «JuJu Bar & Restaurant» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.