Μια γαλλική πινελιά μπήκε στη Βαλαωρίτου

Το στιλάτο «The Odeon» άνοιξε εδώ και λίγες ημέρες τις πόρτες του στο Κολωνάκι.

Μια γαλλική πινελιά μπήκε στη Βαλαωρίτου

Μετά την ιταλική, ο επιχειρηματίας του «Giacomo» της Κηφισιάς Δήμος Στασινόπουλος ύψωσε και γαλλική γευστική σημαία, αυτήν τη φορά στο Κολωνάκι. Το στιλάτο «The Odeon» άνοιξε εδώ και λίγες ημέρες τις πόρτες του στην οδό Βαλαωρίτου, διαμορφωμένο από την interior designer Αφροδίτη Μπονάτσου σε ύφος γαλλικού μπιστρό, ταιριαστό με το all day μενού διά χειρός του Δημήτρη Σταμούδη.

Σε αυτό βρίσκουν τη θέση τους από ένα ταρτάρ τόνου με αβοκάντο και κόλιανδρο και νοσταλγικές γαρίδες κοκτέιλ με σπανάκι μέχρι πάπια κονφί με πουρέ γλυκοπατάτας σε σάλτσα από μύρτιλα, ριζότο γαρίδες με σαφράν και λεμόνι, ακόμα και χοιρινό σνίτσελ αλά μιλανέζε. Όσο περνά η ώρα το βλέμμα στρέφεται προς τη μπάρα με τα signature cocktail του Πέτρου Δανέζη και την ενδιαφέρουσα spirits list που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα premium ουίσκι.

Η δράση πάντως ξεκινά καθημερινά από νωρίς το πρωί με κρουασάν, μπριος, κροκ μεσιέ, ομελέτες και μπαγκέτες, και συνεχίζεται μέχρι τα μεσάνυχτα – το καμπανάκι για την τελευταία παραγγελία στην κουζίνα είναι στις 11 μ.μ.

Μια γαλλική πινελιά μπήκε στη Βαλαωρίτου - εικόνα 1
Μια γαλλική πινελιά μπήκε στη Βαλαωρίτου - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.