«Ουζερί του Λάκη»: ψαρο-φάση στον πεζόδρομο

Γαριδοφωλιά, ψαροσουβλάκι, τσιπούρα σαβόρο και ψάρι φρικασέ παίρνουν αυτόν τον καιρό τον αέρα τους μερικά βήματα από την πλατεία Βικτωρίας.

«Ουζερί του Λάκη»: ψαρο-φάση στον πεζόδρομο

Aπό το 1984 κρατάει αυτό το ανεπιτήδευτο κουτουκο-ψαρομάγαζο της Πλατείας Βικτωρίας. Μέσα είναι σπαρμένο με ναυτικά στοιχεία και memorabilia κι έχει ομολογουμένως τη φάση του, στήνει όμως τραπέζια και στον πεζόδρομο κι έτσι μπορείτε να πιείτε ένα ούζο ή ένα τσίπουρο open air.

«Ουζερί του Λάκη»: ψαρο-φάση στον πεζόδρομο - εικόνα 1

Εκτός από τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά που σας περιμένουν στη βιτρίνα, στα δεξιά της εισόδου, και τα οποία ψήνουν αλλά και τηγανίζουν μαστόρικα, η κουζίνα στο «Ουζερί του Λάκη» έχει ακόμη πολλά προς ανακάλυψη, και οικεία, και πιο ασυνήθιστα. Στα πιο πειραγμένα της θα ανακαλύψετε τη γαριδοφωλιά, γαρίδες τηγανητές δηλαδή με σος ταρτάρ, τυλιγμένες σε κανταΐφι, τη Σαλάτα του Λάκη, με ρόκα, σύκο, κανταΐφι και πάλι και σορμπέ λεμονιού­, κι ένα ψαροσουβλάκι με ψητά λαχανικά και πουρέ σελινόριζας.

Στα πιο κλασικά, πάλι, εναλλασσόμενες χειροποίητες πίτες (κολοκυθόπιτα, πιπερόπιτα με χρωματιστές πιπεριές, μια πίτα με μελιτζάνα και φέτα) καθώς και Αθηναϊκή, τσιπούρα σαβόρο και ψάρι φρικασέ. Έχετε υπόψη σας δε ότι φτιάχνουν κάθε μέρα τρία διαφορετικά μαγειρευτά.

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.