Μargaritas, τεκίλες, πικάντικες (και μη!) γεύσεις και διακόσμηση από την Φρίντα Κάλο μέχρι τη Dia de los Muertos.
#1 «Dos Hermanos»
Έχοντας κλείσει τα 25, κρατάει τα σκήπτρα του πιο παλιού μεξικάνικου της πόλης. Quesadillas, burritos, enchiladas poblanos και fajitas δίνουν και παίρνουν, αγκαζέ με φρουτένιες Margaritas, σε έναν κηφισιώτικο κήπο γεμάτο φυτά, φαναράκια, πολύχρωμες πόρτες και παραθυρόφυλλα, που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μεξικάνικη γειτονιά.
#2 «Coyoacan»
Στην εσωτερική αυλή του η Φρίντα Κάλο κρατάει... πιστόλι. Τρομερή τοιχογραφία, μέρος της διακοσμητικής φαντασμαγορίας αυτού του πολύ ζωντανού bar-restaurant, στην εσωτερική αυλή του οποίου –και στα δωμάτια που την περιτριγυρίζουν– σε περιμένουν εκφραστικά μεξικάνικα πιάτα με μοντέρνο twist, ευφάνταστα κοκτέιλ και ανεβαστικές μουσικές.
#3 «Ancho»
Το Χαλάνδρι και η Κηφισιά (είναι στα σκαριά κι ένα τρίτο μαγαζί, θα σας πούμε σύντομα πού) μοιράζονται αυτό το νεανικό, casual μεξικάνικο σενάριο, που με ποικιλία σε προτάσεις (burrito, taco, quesadilla ή σαλάτα ακριβώς όπως τα θέλεις), προσεγμένα υλικά και προσιτές τιμές έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Στα συν το ότι και οι τορτίγιες, και οι σάλτσες είναι χειροποίητες.
#4 «Mamacita»
Εδώ και μερικούς μήνες ραντίζει με μεξικάνικο πνεύμα τη γευστικά multi-culti γειτονιά πέριξ του Συντάγματος. Πολύχρωμο, με αναφορές στη Dia de los Muertos και μια ζωγραφιστή mamacita (σαν να λέμε μια Μεξικάνα... sexy momma) να δεσπόζει στον τοίχο, το μικρό έθνικ στέκι της Απόλλωνος έχει nachos με chili con carne, tacos, quesadillas, fajitas και άλλα πολλά.
#5 «Amigos»
Πάνε χρόνια από τότε που φόρεσαν σομπρέρο στη Γλυφάδα και τη Νέα Σμύρνη (το 1995 και το 2007 αντίστοιχα) και συνεχίζουν ανάλογα, σε Tex-Mex ρυθμό, με άφθονες Margaritas και σφηνάκια bandera (στα χρώματα της σημαίας του Μεξικού), enchiladas, chimichangas, fajitas, μπέργκερ και μια salsa del diablo που όντως καίει διαολεμένα.
#6 «Agavita»
Σε περιμένει στη Νέα Φιλαδέλφεια, βαμμένο με ζωηρά χρώματα και με ντεκόρ φτιαγμένο στο χέρι από ανακυκλωμένα υλικά. Σε βάζει στο κλίμα με guacamole, burritos, nachos, quesadillas, tortillas, συμπληρώνει με μπέργκερ και ανεβάζει τους αλκοολικούς βαθμούς –και τη διάθεση– με δεκάδες τεκίλες, λευκές, κίτρινες και παλαιωμένες.