Τα μενού του φεγγαριού

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος εμπνέει τις κουζίνες του «Bites & Wine» και του «St. George Lycabettus» που απλώνουν, καθένα με το δικό του στιλ, πιάτα στην… ποδιά της. 

Τα μενού του φεγγαριού

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος εμπνέει τις κουζίνες του «Bites & Wine» και του «St. George Lycabettus» που απλώνουν, καθένα με το δικό του στιλ, πιάτα στην… ποδιά της.

Σάββατο βράδυ στο πειραιώτικο «Βites & Wine»

Τα μενού του φεγγαριού - εικόνα 1

Έχει φοβερή θέα. Με το που ανεβαίνεις απλώνονται μπροστά σου τα κατάρτια του Μικρολίμανου κι η φωτισμένη ακτογραμμή. Από τα αρχοντικά της Καστέλλας μέχρι την Ακρόπολη φτάνει το μάτι. Εκεί, στην ατμοσφαιρική ταράτσα του «Bites & Wine», όπου ο Λευτέρης Λαζάρου και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Γιάννη Παρίκο, παρουσιάζουν comfort food πιάτα με βάση το κρέας, το Σάββατο 25 Αυγούστου θα χαρείτε ένα μενού πέντε πιάτων (για δύο) με € 32 ανά άτομο. Θα ξεκινήσετε με σαλάτα με φρέγκολα, προσούτο και πεπόνι και vitello tonnato και θα συνεχίσετε με μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι, καθώς και βιολογικά βόεια μάγουλα από τα «Αγροκτήματα Ευβιότοποι» με πουρέ γλυκοπατάτας. Στο φινάλε θα έρθει ένα επιδόρπιο… μπέργκερ σοκολάτας Equatoriale της Valrhοna, με ζελέ μάνγκο-φρούτα του πάθους και γκανάς φραμπουάζ, μια πολύ ωραία ιδέα του Θοδωρή Μωυσίδη.

Μια νόστιμη τριλογία στο «St. George Lycabettus»

Τα μενού του φεγγαριού - εικόνα 2

Τρία διαφορετικά φεγγαρόλουστα μενού ετοιμάζει με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου το ξενοδοχείο του Κολωνακίου. Το Σάββατο 25 Αυγούστου, μία ημέρα προτού γεμίσει ολότελα το φεγγάρι, προτείνει ένα ειδικό champagne menu στο «La Suite Lounge» (€ 40 το άτομο), με το γαλλικό αφρώδες να βάζει την πινελιά του σε όλα τα πιάτα – από μια πολύχρωμη σαλάτα με κατίκι Δομοκού, κρέμα σύκου και σορμπέ σαμπάνιας σε μια ταλιάτα με κρέμα πατάτας με λάδι τρούφας και γραβιέρα με λαχανικά και σάλτσα σαμπάνιας και από εκεί σε ένα εκμέκ με σορμπέ σαμπάνιας. Την Κυριακή 26 Αυγούστου ακολουθεί, με τη φωτισμένη Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο και στο βάθος την πανσέληνο να καθρεφτίζεται στα νερά του Σαρωνικού, ένα full moon menu (€ 35 το άτομο) και την επομένη BBQ (€ 38 το άτομο) υπό το σεληνόφως, πλάι στην πισίνα, με τη γνωστή σοπράνο Κάτια Πάσχου να ερμηνεύει κλασικές άριες και τραγούδια αφιερωμένα –σε τι άλλο;– στο φεγγάρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.