Η αυγουστιάτικη πανσέληνος εμπνέει τις κουζίνες του «Bites & Wine» και του «St. George Lycabettus» που απλώνουν, καθένα με το δικό του στιλ, πιάτα στην… ποδιά της.
Σάββατο βράδυ στο πειραιώτικο «Βites & Wine»
Έχει φοβερή θέα. Με το που ανεβαίνεις απλώνονται μπροστά σου τα κατάρτια του Μικρολίμανου κι η φωτισμένη ακτογραμμή. Από τα αρχοντικά της Καστέλλας μέχρι την Ακρόπολη φτάνει το μάτι. Εκεί, στην ατμοσφαιρική ταράτσα του «Bites & Wine», όπου ο Λευτέρης Λαζάρου και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Γιάννη Παρίκο, παρουσιάζουν comfort food πιάτα με βάση το κρέας, το Σάββατο 25 Αυγούστου θα χαρείτε ένα μενού πέντε πιάτων (για δύο) με € 32 ανά άτομο. Θα ξεκινήσετε με σαλάτα με φρέγκολα, προσούτο και πεπόνι και vitello tonnato και θα συνεχίσετε με μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι, καθώς και βιολογικά βόεια μάγουλα από τα «Αγροκτήματα Ευβιότοποι» με πουρέ γλυκοπατάτας. Στο φινάλε θα έρθει ένα επιδόρπιο… μπέργκερ σοκολάτας Equatoriale της Valrhοna, με ζελέ μάνγκο-φρούτα του πάθους και γκανάς φραμπουάζ, μια πολύ ωραία ιδέα του Θοδωρή Μωυσίδη.
Μια νόστιμη τριλογία στο «St. George Lycabettus»
Τρία διαφορετικά φεγγαρόλουστα μενού ετοιμάζει με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου το ξενοδοχείο του Κολωνακίου. Το Σάββατο 25 Αυγούστου, μία ημέρα προτού γεμίσει ολότελα το φεγγάρι, προτείνει ένα ειδικό champagne menu στο «La Suite Lounge» (€ 40 το άτομο), με το γαλλικό αφρώδες να βάζει την πινελιά του σε όλα τα πιάτα – από μια πολύχρωμη σαλάτα με κατίκι Δομοκού, κρέμα σύκου και σορμπέ σαμπάνιας σε μια ταλιάτα με κρέμα πατάτας με λάδι τρούφας και γραβιέρα με λαχανικά και σάλτσα σαμπάνιας και από εκεί σε ένα εκμέκ με σορμπέ σαμπάνιας. Την Κυριακή 26 Αυγούστου ακολουθεί, με τη φωτισμένη Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο και στο βάθος την πανσέληνο να καθρεφτίζεται στα νερά του Σαρωνικού, ένα full moon menu (€ 35 το άτομο) και την επομένη BBQ (€ 38 το άτομο) υπό το σεληνόφως, πλάι στην πισίνα, με τη γνωστή σοπράνο Κάτια Πάσχου να ερμηνεύει κλασικές άριες και τραγούδια αφιερωμένα –σε τι άλλο;– στο φεγγάρι.