Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα

Ένας μοναδικός σε ενδιαφέρον και γοητεία προορισμός με προτάσεις που αρχίζουν από ένα απλό μπάνιο και καταλήγουν σε ένα δείπνο απαιτήσεων

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα

Ένας μοναδικός σε ενδιαφέρον και γοητεία προορισμός με προτάσεις που αρχίζουν από ένα απλό μπάνιο και καταλήγουν σε ένα δείπνο απαιτήσεων.

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα - εικόνα 1

Γαλήνια και μυστηριώδη μέσα στο επιβλητικό βραχώδες σύμπλεγμα που την περιβάλλει η λίμνη της Βουλιαγμένης (πέρα από τον ιαματικό χαρακτήρα των νερών) είναι μια μοναδική όαση ξεκούρασης, ηρεμίας και οπτικής απόλαυσης. Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν και τις άλλες δυνατότητες που προσφέρει όπως μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά της, με όλα τα σχετικά facilities, ένα καλό all day bar – restaurant και σύγχρονες γεύσεις στο εστιατόριο «Unique» με φόντο τους φωτισμένους βράχους το βράδυ το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα. Η λίμνη της Βουλιαγμένης είναι ένας από τους top προορισμούς που δικαιολογούν μια επίσκεψη σε αυτό το κοσμικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πολλά μπορούμε να πούμε για την ιστορία και τις δυνατότητες που δίνει στον επισκέπτη η λίμνη. Σαν μια πρώτη εισαγωγή όμως θα αναφερθώ στο εστιατόριο Unique που με τα τραπέζια παρατεταγμένα σε ένα ξύλινο deck ακριβώς δίπλα στο νερό με φόντο τα εξαιρετικά φωτισμένα βράχια που περιβάλλουν το χώρο κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση φαγητού που σίγουρα θα κάνει τη βραδιά σας σφαιρικά απολαυστική. Και μόνο το γεγονός ότι ο executive chef είναι ο γνωστός και καλός Νίκος Φωτιάδης επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα - εικόνα 2

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη μου δοκίμασα μερικά πιάτα από το menu του εστιατορίου το οποίο υπηρετεί μια σύγχρονη κουζίνα αλλά παίρνει και αρκετά στοιχεία από την ελληνική παράδοση. Επί παραδείγματι, βρήκα γευστικό τον Κυκλαδίτικο «πύργο» μελιτζάνας με τυρί, Σαν Μιχάλη και λούτζα Σύρου και αρκετά πρωτότυπες τις χυλοπίτες σε στυλ καρμπονάρας. Όπως είναι φυσικό το menu δεν περιορίζεται σε αυτά αλλά κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση με τουλάχιστον είκοσι προτάσεις σε ορεκτικά, σαλάτες και κύρια πιάτα.

Κατόπιν όλων αυτών νομίζω ότι η Λίμνη Βουλιαγμένης και το «Unique» πρέπει να καταγραφούν στην agenda των εξόδων σας σαν ένας σοβαρός προορισμός για μπάνιο, φαγητό ακόμα και για μια κοσμική εκδήλωση. Σε ότι με αφορά, θα επανέλθω με περισσότερες ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.