O «Πλάτανος» γυρνάει σελίδα στην Κυψέλη

Ένα νέο μεζεδοπωλείο στήνει τα τραπέζια του κάτω από το υπεραιωνόβιο πλατάνι της πλατείας στην Αγίας Ζώνης, σε ένα σημείο όπου οι Κυψελιώτες έχουν δώσει πολλά ραντεβού.

O «Πλάτανος» γυρνάει σελίδα στην Κυψέλη

«Το ταβλάκι μας; Δεν θα το παίξουμε σήμερα το ταβλάκι μας;» ρωτάει ο Παντελής Ζερβός τον χαρακτηριστικά τυπολάτρη στρατηγό Ορέστη Μακρή στο «Η θεία από το Σικάγο». Εκεί «στον πλάτανο», όπου γυρίστηκε η εν λόγω σκηνή της ταινίας, έδιναν τα ραντεβού τους οι Κυψελιώτες επί δεκαετίες. Το υπεραιωνόβιο πλατάνι παραμένει σήμα-κατατεθέν της πλατείας στην Αγίας Ζώνης κι έχει εδώ και λίγες μέρες έχει στη σκιά του τα τραπεζάκια ενός καινούργιου, περιποιημένου μεζεδοπωλείου, αδερφάκι του γειτονικού ψητοπωλείου «Μερακλήδες».

O «Πλάτανος» γυρνάει σελίδα στην Κυψέλη - εικόνα 1

Ο «Πλάτανος» (έτσι λεγόταν κι η οικογενειακή ταβέρνα που βρισκόταν νωρίτερα στην ίδια θέση) γράφει τα καινούργια του κεφάλαια σε νέα χέρια, κρατώντας την αύρα της ιστορικής και πάντα ανθρώπινης συνοικίας της Αθήνας και βάζοντας στην εξίσωση κάποια πιο σύγχρονα στοιχεία. Μπορείς να κάτσεις για ένα ούζο ή τσίπουρο που έρχεται με ένα μικρό μεζέ, μπορείς να κάνεις και τσιμπούσι κανονικό: στον κατάλογο θα βρεις από φάβα παντρεμένη με μανιάτικο σύγκλινο και χταπόδι με πλιγούρι μέχρι γιουβετσάκια θαλασσινών, γαριδομακαρονάδες και πανσέτες ή αρνάκι τσιγαριαστό, σβησμένο με ρακή.

Περισσότερες πληροφορίες

Πλάτανος

Αγ. Ζώνης 43, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.