Η «Kuzina» με την μαγική ταράτσα

Ο Άρης Τσανακλίδης έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό μενού συνδυάζοντας με φαντασία και δημιουργικότητα την ελληνική γαστρονομική παράδοση με τις τελευταίες διεθνείς τάσεις.

Η «Kuzina» με την μαγική ταράτσα

Η Kuzina, το εμβληματικό εστιατόριο του ιστορικού πεζόδρομου της Αδριανού στο Θησείο, αποκαλύπτει και φέτος το καλοκαίρι το κρυμμένο της μυστικό, μια tarrazza με μοναδική θέα στον Ναό του Ηφαίστου και στην Ακρόπολη, ιδανική πρόταση για εκείνες τις βραδιές που θέλετε να απολαύσετε το ομορφότερο πανόραμα της πόλης κάτω από το φεγγάρι αλλά και να υποδεχτείτε φίλους από το εξωτερικό. Ο σεφ Άρης Τσανακλίδης έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό μενού, με έμφαση στις πρώτες ύλες, συνδυάζοντας με φαντασία και δημιουργικότητα την ελληνική γαστρονομική παράδοση με τις τελευταίες διεθνείς τάσεις.

Η «Kuzina» με την μαγική ταράτσα - εικόνα 1

Νέες­ γεύσεις όπως οι κεφτέδες από φρέσκο ελληνικό μπλε καβούρι σε τραγανό μείγμα panko, με μυρωδικά και sauce aioli, το tiradito τόνου μαριναρισμένο σε φρούτα του πάθους, χυμό από νεράντζι και miso και το striploin Black Angus με τσιπς πατάτας, sauce barnaise και sauce πιπεριού ανανεώνουν το ενδιαφέρον μας για ένα από τα ομορφότερα locations της πόλης, δίπλα σε all time classic πιάτα όπως οι λουκουμάδες με μους φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λιαστή ντομάτα, ελιά και sauce ροδιού, ο μαύρος μπακαλιάρος του Roy μαριναρισμένος με miso και mirin, teriyaki sauce και ρύζι ατμού και το χοιρινό ψημένο στο φούρνο για 12 ώρες με πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτα με ανανά, δυόσμο, λάιμ και φρέσκο κόλιανδρο. Τα ξεχωριστά γλυκά με τη σφραγίδα του Τσανακλίδη απογειώνουν το δείπνο με προτάσεις όπως το μιλφέιγ με φλωρεντίνες, κρέμα καταλάνα και καραμελωμένα νεκταρίνια ή η γκοφρέτα με σοκολάτα γάλακτος, φιστικοβούτυρο, κροκάν και καραμέλα, που συνοδεύεται από παγωτό καραμέλα και ανθό αλατιού. Δεν είναι τυχαίο ότι η Kuzina προτείνεται από τον οδηγό Michelin για 11η συνεχή χρονιά αλλά και από τον οδηγό Gogobot, ενώ περιλαμβάνεται στο παγκόσμιο top 10 εστιατορίων με θέα, σύμφωνα με το BBC.

Αδριανού 9, Θησείο, 2103240133, www.kuzina.gr
Kuzina Athens

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.