Με όνομα εμπνευσμένο από έναν από τους πιο εμβληματικούς Αμερικανούς crooners –τον Φρανκ Σινάτρα–, νοσταλγία και σύγχρονη αισθητική να πλέκονται περίτεχνα στη σάλα και μια ιταλική κουζίνα που, χωρίς να χάνει τη νοστιμιά και τον οικείο χαρακτήρα της, αντανακλά τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, το «Frankie» στο Κολωνάκι είναι αναμφίβολα cool.
Τα βιολογικά προϊόντα κατέχουν ξεχωριστή θέση στη φαρέτρα του, από τον ξυλόφουρνο βγαίνουν πίτσες φτιαγμένες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι, φοκάτσιες και πιαντίνες, ενώ στην ανοιχτή κουζίνα του φρέσκα σπαγκέτι alla chitarra, ταλιατέλες, νιόκι και στριφτάρια φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σου. Ξεφυλλίζοντας το καλοκαιρινό μενού, έχεις πολλά να ανακαλύψεις: νέες δροσερές σαλάτες, πολλά πιάτα με πρωταγωνιστές το ψάρι και τα θαλασσινά αλλά και –στα βήματα του «Nice ’n’ Easy», με το οποίο το «Frankie» μοιράζεται το ίδιο DNA– πολλές vegan και gluten free ιδέες.
Ακριβώς δίπλα στο «αδερφάκι» της, σε ένα πολύ όμορφο εξωτερικό ντεκ στο πλακόστρωτο κομμάτι της Ομήρου, η γοητευτική, μοντέρνα τρατορία του Δημήτρη Χριστοφορίδη και του Χρήστου Αθανασιάδη απλώνει τη γοητεία της από το πρωί. Και Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, σε καλεί να χαρείς ένα ωραίο, χαλαρωτικό aperitivo, συνδυάζοντας κατά την ιταλική συνήθεια ένα ελαφρύ κοκτέιλ (ή εναλλακτικά μια μπίρα draft 500 ml) με τη μεγάλη γκάμα από antipasti που προτείνει η κουζίνα στην πολύ καλή τιμή των € 7. Τις ίδιες ημέρες και ώρες οι pizza lovers μπορούν, με τη σειρά τους, να συνδυάσουν ένα Royal Spritz, ένα Frankie, ένα Mojito, ένα Aperol Spritz ή μια μπίρα (επίσης 500 ml) και μια πίτσα –είτε Margherita, είτε μεσογειακή, είτε πικάντικη– ή μια πιαντίνα μόνο με € 14.
Σκουφά 42, Κολωνάκι, 2103647052, www.frankierestaurant.gr