«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα

Ρετρό σπιτική αύρα στο μικρό εστιατόριο της οδού Λυκαβηττού, με την έμπειρη σεφ Λένα Σφυρόερα να προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με healthy διάθεση και τα ΠΟΠ προϊόντα σε πρώτους ρόλους.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα

Ρετρό σπιτική αύρα στο μικρό εστιατόριο της οδού Λυκαβηττού, με την έμπειρη σεφ Λένα Σφυρόερα να προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με healthy διάθεση και τα ΠΟΠ προϊόντα σε πρώτους ρόλους.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα - εικόνα 1

Από το δρόμο ακόμα η vintage διάθεση της διακόσμησης σε κάνει να σταθείς έτσι όπως φανερώνεται από τις ανοιχτές θύρες, που ενώνουν τη σάλα με τον έξω χώρο όπου στρώνεται το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι. Όμορφη απαλόχρωμη ταπετσαρία, παλιοί καθρέφτες, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ένα συλλεκτικό ποδήλατο της δεκαετίας ’50, κεντημένα μαξιλαράκια. Η κουζίνα της σεφ Λένας Σφυρόερα (πριν από μερικά χρόνια διατηρούσε το Lena’s Bio Food Market στην οδό Νίκης) έχει σαφώς ελληνική σφραγίδα, με μικρές προσωπικές παρεμβάσεις, αγαπάει τα δικά μας ΠΟΠ προϊόντα και τις healthy επιλογές κι ενσωματώνει διακριτικά γεύσεις της Μεσογείου.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα - εικόνα 2

Ξεκινήσαμε το δείπνο μας με τη σαλάτα με υπερτροφές (σπανάκι, παντζαρόφυλλα, ρόκα, καρότα, κινόα, αβοκάντο, λιαστή ντομάτα, σουλτανίνα, καρύδια, goji berries, ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος, φέτα Βυτίνας, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών), μία από τις έντεκα σαλάτες του καταλόγου. Σπιρτόζικη επίγευση από τη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, πολύ ενδιαφέρουσα με τις τόσες υφές της, χορταστική και σίγουρα υγιεινή. Οι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες με κρέμα από κοπανιστή Μυκόνου είχαν τραγανή κρούστα και στεγνό τηγάνι και ταίριαξαν μια χαρά με τη δυναμική γεύση της κοπανιστής.

Πολλά υποσχόμενα τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια φούρνου με κουκουνάρι και σταφίδες, γεμιστά με αρσενικό Νάξου και παναρισμένα με βιολογικούς κολοκυθόσπορους. Αν η σάλτσα που τα συνόδευε έριχνε λίγο τους ξιδάτους τόνους της, θα ήταν ένα εξαιρετικό πιάτο. Οι μακαρούνες Καρπάθου από χαρουπάλευρο, με ραγού από ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας, ήταν ένα στιβαρό και νόστιμο ρουστίκ πιάτο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η μπριζόλα τόνου με σάλτσα μουστάρδας και σαλάτα ταμπουλέ με πολύχρωμη κινόα.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα - εικόνα 3

Ήρθε ψημένη στα όρια του well done, πλην όμως ήταν τρυφερή και πολύ νόστιμη – ίσως επειδή τη σιτεύουν, όπως μας είπε η σεφ, για κάποιες­ ημέρες. Το τσιγαριαστό κατσικάκι Πάρου με τραχανά Αρκαδίας, αρσενικό Νάξου και μαύρη τρούφα Γρεβενών ήταν λουκούμι και, παρά τη συνύπαρξη τόσο δυνατών γεύσεων, ισορροπημένο. Σημειώστε ότι ο κατάλογος έχει και πιάτα ημέρας, κυρίως από την κλασική ελληνική κουζίνα, που αναρτώνται στο σάιτ του εστιατορίου.

Εξαιρετική η μους ρυζόγαλο με λευκή κουβερτούρα και μεθυσμένες φράουλες στο τέλος του γεύματος: ένα πραγματικό επιδόρπιο με βελούδινη υφή –το ρύζι ίσα που εντοπίζεται–, μέτρια γλυκύτητα, απαλά αρώματα κανέλας και την απαραίτητη ένταση από το άρωμα της φράουλας και το μπράντι.

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, 2103647407. Τιμή: € 28-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.