Μαυρομάτης

Σ’ αυτήν την καταπράσινη αυλή, η γενναιοδωρία δίνει χρώμα, η οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται τολμηρά και η κουζίνα είναι νόστιμη.

Μαυρομάτης

Σ’ αυτήν την καταπράσινη αυλή, η γενναιοδωρία δίνει χρώμα, η οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται τολμηρά και η κουζίνα είναι νόστιμη.

Μαυρομάτης - εικόνα 1

Είναι εντυπωσιακή αυτή η τεράστια μουριά που δεσπόζει στην αυλή του «Μαυρομάτη» στην Αγία Παρασκευή. Τα κλαδιά της απλώνονται δημιουργώντας έναν τεράστιο κύκλο σκιάς το μεσημέρι και μια πηγή πράσινης δροσιάς και φυσικής αίσθησης μέρα-νύχτα. Αυτή δίνει τον τόνο στην ατμόσφαιρα του μαγαζιού, που συμπληρώνεται ταιριαστά από το κεραμιδί τούβλο στην όψη του κτιρίου και στην είσοδο. Η διαρρύθμιση των τραπεζιών πριμοδοτεί τις μεγάλες παρέες, δίνοντας σκυτάλη στην επιγραφή ότι το μαγαζί φιλοξενεί ευχαρίστως συνεστιάσεις. Τρώγοντας ένα βράδυ στην ωραία αυλή του «Μαυρομάτη» πήρα μια πρώτη δόση από την τολμηρή κίνηση που πρόκειται να εφαρμόσει στις αρχές Οκτωβρίου: ένα πληθωρικό μενού με € 13,50 το άτομο, πολλά ορεκτικά, μια πιατέλα με ψητά, γλυκό και κρασί. Nα ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί ριζοσπαστικά η ψυχολογία της κρίσης.

Τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι κλεισμένα σε τραγανό, αφράτο κουρκούτι. οι τυροκροκέτες έχουν γεύση γραμμένη. το τζατζίκι έρχεται μυρωδάτο, την τυροκαυτερή όμως θα την ήθελα πιο πικάντικη. η ντοματοσαλάτα πλούσια, γευστική, και περιποιημένη. οι πατάτες φρέσκες και προσεκτικά τηγανισμένες. Το όνομα ο «Μαυρομάτης» το απέκτησε για το κοτόπουλο παϊδάκι. Όντως, τα νόστιμα αυτά κοψίδια νικάνε στα σημεία και τα αρνίσια παϊδάκια (πιο βαριά), και τα λουκάνικα. Το μαγαζί έχει όμως και ωραία μαγειρευτά που αξίζει να τα τιμήσεις ακόμη και εις βάρος της σχάρας. Έχει χέρι ελαφρύ ο μάγειρας κι οι γεύσεις του αναδίδουν όμορφα αρώματα. Οι λαχανοντολμάδες αβγολέμονο έχουν σπιτική νοστιμιά και ο κοκκινιστός κόκορας έχει μια ωραία, ελαφριά, λαδερή σάλτσα που ταιριάζει πολύ με τις τηγανητές πατάτες της γαρνιτούρας.

(+) Η αίσθηση γαλαντομίας του μαγαζιού. η καταπράσινη αυλή. (-) Το σέρβις χρειάζεται κι άλλο κόσμο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαυρομάτης

Επτανήσου 4, Αγία Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.