L' Abreuvoir

Το ιστορικά πρώτο γκουρμέ ρεστοράν της Αθήνας συνεχίζει να μας γοητεύει σε all time classic γαλλικές σπεσιαλιτέ κάτω από τις ερωτεύσιμες μουριές του.

L' Abreuvoir

Το ιστορικά πρώτο γκουρμέ ρεστοράν της Αθήνας συνεχίζει να μας γοητεύει σε all time classic γαλλικές σπεσιαλιτέ κάτω από τις ερωτεύσιμες μουριές του.

L' Abreuvoir - εικόνα 1

Oταν πριν από δύο μήνες χάζευα στη θρυλική «Coupole» στο Παρίσι τη live παρασκευή ενός steak tartare, σκεφτόμουνα ότι, ευτυχώς, έχουμε και στην Αθήνα ένα καταξιωμένο μέρος, όπως το «L' Abreuvoir», για να το χαιρόμαστε. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, μάλιστα, που η αυλή του με τις μουριές είναι όνειρο. Για να έρθουμε στο ψαχνό τώρα, υπάρχουν κάποια δύσκολα εδέσματα που δεν τα βρίσκεις εύκολα εν Αθήναις. Όπως το προαναφερθέν steak tartare, π.χ., που δεν έχουν άπαντες τη μεγίστη των ανέσεων για να το απολαύσουν. Αιτία, φυσικά, η ωμότητα του κιμά του και το κάπως βάρβαρο για τα σημερινά αφτιά όνομά του· τα οποία, παρεμπιπτόντως, θεωρούν πολύ εύηχα το sushi και το carpaccio, παραβλέποντας την προφανή ωμότητα του ψαριού και του μοσχαρίσιου κρέατος αντιστοίχως. Επιστρέφοντας στο steak tartare του «L' Abreuvoir» όμως, το αναμειγνύουν πετυχημένα με αβγό, αλατοπίπερο, κρεμμυδάκι, κάππαρη, tabasco και άλλα παρελκόμενα, έτσι ώστε να γοητεύεται το στόμα τόσο από τη νοστιμιά του κρέατος όσο και από το εύστοχο καρύκευμα. Η συνοδεία του δε, με τραγανό τηγανητό πατατάκι που σερβίρεται a volonte, δίνει έξτρα πόντους στην επιθυμία που νιώθεις για πάρτη του. Αλλά και το tartare των δύο σολομών (καπνιστός και φρέσκος) ή του τόνου ανοίγουν νοστιμότατα τη βεντάλια της ψιλοκομμένης ωμότητας.

Άλλη κλασική σπεσιαλιτέ, από τις δυσεύρετες, τα προβανσάλ βατραχοπόδαρα. Ιδιαίτερη γεύση που θυμίζει «θάλασσα και βουνό» μαζί, καθώς νιώθεις μια εύγευστη αίσθηση κοτόπουλου και ντελικάτου θαλασσινού σ' αυτή την ξεχωριστή σάρκα που της ταιριάζει πολύ το σκόρδο. Έχουν την τάση, βεβαίως, να τα σερβίρουν αρκετά λαδερά και νομίζω ότι θα άξιζε τον κόπο ένα πιο αέρινο πέρασμά τους από το τηγάνι. Η σος Cafe de Paris, all time classic πλέον, έχει στο «L' Abreuvoir» μια έντονη μυρωδάτη φυτικότητα από τα φρέσκα βότανα που χρωματίζουν τη γεύση της και την προτιμώ πάνω σε μια ωραία αντρεκότ. Φινάλε με μια άλλη αγαπημένη, κλασική γαλλική σπεσιαλιτέ, που ακούει στο όνομα crepe Suzette. Η κρέπα με πορτοκάλι είναι άλλο ένα από τα εδέσματα που γίνονται αν θέλεις live δίπλα σου, καθώς ψήνουν, ντεγλασάρουν και φλαμπάρουν τη Suzette κι εσύ χαίρεσαι κατόπιν τη φρουτώδη τσαχπινιά της γλύκας της.

INFO

L’ ABREUVOIR Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, 2107229106. Έως 12.30 π.μ. Και μεσημέρι. Τιμή: € 45-60.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.