L' Abreuvoir

Το ιστορικά πρώτο γκουρμέ ρεστοράν της Αθήνας συνεχίζει να μας γοητεύει σε all time classic γαλλικές σπεσιαλιτέ κάτω από τις ερωτεύσιμες μουριές του.

L' Abreuvoir

Το ιστορικά πρώτο γκουρμέ ρεστοράν της Αθήνας συνεχίζει να μας γοητεύει σε all time classic γαλλικές σπεσιαλιτέ κάτω από τις ερωτεύσιμες μουριές του.

L' Abreuvoir - εικόνα 1

Oταν πριν από δύο μήνες χάζευα στη θρυλική «Coupole» στο Παρίσι τη live παρασκευή ενός steak tartare, σκεφτόμουνα ότι, ευτυχώς, έχουμε και στην Αθήνα ένα καταξιωμένο μέρος, όπως το «L' Abreuvoir», για να το χαιρόμαστε. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, μάλιστα, που η αυλή του με τις μουριές είναι όνειρο. Για να έρθουμε στο ψαχνό τώρα, υπάρχουν κάποια δύσκολα εδέσματα που δεν τα βρίσκεις εύκολα εν Αθήναις. Όπως το προαναφερθέν steak tartare, π.χ., που δεν έχουν άπαντες τη μεγίστη των ανέσεων για να το απολαύσουν. Αιτία, φυσικά, η ωμότητα του κιμά του και το κάπως βάρβαρο για τα σημερινά αφτιά όνομά του· τα οποία, παρεμπιπτόντως, θεωρούν πολύ εύηχα το sushi και το carpaccio, παραβλέποντας την προφανή ωμότητα του ψαριού και του μοσχαρίσιου κρέατος αντιστοίχως. Επιστρέφοντας στο steak tartare του «L' Abreuvoir» όμως, το αναμειγνύουν πετυχημένα με αβγό, αλατοπίπερο, κρεμμυδάκι, κάππαρη, tabasco και άλλα παρελκόμενα, έτσι ώστε να γοητεύεται το στόμα τόσο από τη νοστιμιά του κρέατος όσο και από το εύστοχο καρύκευμα. Η συνοδεία του δε, με τραγανό τηγανητό πατατάκι που σερβίρεται a volonte, δίνει έξτρα πόντους στην επιθυμία που νιώθεις για πάρτη του. Αλλά και το tartare των δύο σολομών (καπνιστός και φρέσκος) ή του τόνου ανοίγουν νοστιμότατα τη βεντάλια της ψιλοκομμένης ωμότητας.

Άλλη κλασική σπεσιαλιτέ, από τις δυσεύρετες, τα προβανσάλ βατραχοπόδαρα. Ιδιαίτερη γεύση που θυμίζει «θάλασσα και βουνό» μαζί, καθώς νιώθεις μια εύγευστη αίσθηση κοτόπουλου και ντελικάτου θαλασσινού σ' αυτή την ξεχωριστή σάρκα που της ταιριάζει πολύ το σκόρδο. Έχουν την τάση, βεβαίως, να τα σερβίρουν αρκετά λαδερά και νομίζω ότι θα άξιζε τον κόπο ένα πιο αέρινο πέρασμά τους από το τηγάνι. Η σος Cafe de Paris, all time classic πλέον, έχει στο «L' Abreuvoir» μια έντονη μυρωδάτη φυτικότητα από τα φρέσκα βότανα που χρωματίζουν τη γεύση της και την προτιμώ πάνω σε μια ωραία αντρεκότ. Φινάλε με μια άλλη αγαπημένη, κλασική γαλλική σπεσιαλιτέ, που ακούει στο όνομα crepe Suzette. Η κρέπα με πορτοκάλι είναι άλλο ένα από τα εδέσματα που γίνονται αν θέλεις live δίπλα σου, καθώς ψήνουν, ντεγλασάρουν και φλαμπάρουν τη Suzette κι εσύ χαίρεσαι κατόπιν τη φρουτώδη τσαχπινιά της γλύκας της.

INFO

L’ ABREUVOIR Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, 2107229106. Έως 12.30 π.μ. Και μεσημέρι. Τιμή: € 45-60.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.