Artisti Thalassa

Άπλετη θαλασσινή θέα και εκτεταμένο μενού, με δυνατό ψάρι και ατελείωτους μεζέδες. Μετά το «Artisti Macaroni» στο Μικρολίμανο το αδελφό του «Artisti Thalassa» έσκασε μύτη παίζοντας σε πολλά ταμπλό σερβιρίσματος. Το πρώτο βρίσκεται πάνω στο λιμάνι με τα σκάφη σε πρώτη θέα. Μετά το «Artisti Macaroni» στο Μικρολίμανο το αδελφό του «Artisti Thalassa» έσκασε μύτη παίζοντας σε πολλά ταμπλό σερβιρίσματος.

Artisti Thalassa

Πληθωρικό με θέα

Άπλετη θαλασσινή θέα και εκτεταμένο μενού, με δυνατό ψάρι και ατελείωτους μεζέδες.

Artisti Thalassa - εικόνα 1

Μετά το «Artisti Macaroni» στο Μικρολίμανο το αδελφό του «Artisti Thalassa» έσκασε μύτη παίζοντας σε πολλά ταμπλό σερβιρίσματος. Το πρώτο βρίσκεται πάνω στο λιμάνι με τα σκάφη σε πρώτη θέα. Εδώ το ντεκόρ μπορεί να είναι κάπως φορτωμένο, αλλά η ζωντανή θαλασσογραφία κλέβει την παράσταση. Το δεύτερο και πολύ δυνατό είναι η ταράτσα· έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει άλλο ρεστοράν στο επίπεδο της θάλασσας που να εξασφαλίζει τέτοια θέα. Το μενού –σε μορφή περιοδικού– είναι πολύ εκτεταμένο, ξεπερνώντας τις 80 προτάσεις συνολικά. Θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές, αλλά εστιάστε την προσοχή σας καταρχήν στο φρέσκο ψάρι. Θα σας «ξεναγήσει» ο προϊστάμενος του τομέα, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τζίμης Εμμανουηλίδης. Τα μπαρμπούνια που διάλεξε ήταν εξαιρετικά τόσο τηγανητά όσο και ψητά. Οι μερακλήδες θα εκτιμήσουν δεόντως τα άγρια στρείδια από το βυθό της Καλύμνου και θα «ψαρέψουν» ζωντανό αστακό για ψητό ή αστακομακαρονάδα. Στο «Artisti Thalassa» αγαπούν πολύ τις σαρδέλες. Τις δοκίμασα γεμιστές με μυδόψιχα, αλλά ευχαρίστως θα τις γευόμουν και ψητές, σερβιρισμένες με πιπεριές Φλωρίνης ή σε σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα. Άλλες σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν είναι η αλμυρούτσικη, ξινή και εντόνως θαλασσινή ρεγκοσαλάτα· τα αλμυρίκια και τα σταμναγκάθια με λαδόξιδο αντσούγιας και κουκουνάρια· οι ασυνήθιστες κροκέτες μπακαλιάρου με φρέσκο κρεμμυδάκι και ούζο· η δυνατή σκοπελίτικη τυρόπιτα, γλυκιά και αλμυρή μαζί, στριφτή και με κουκουνάρι· και το σπανιόλικης τεχνοτροπίας «βουνό με θάλασσα», το οποίο συνδυάζει μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σουπιές σε κόκκινη σάλτσα.

Στο φινάλε πλούσιος καβουρντισμένος χαλβάς και ωραιότατα γλυκά κουταλιού (πορτοκάλι, περγαμόντο και σία).

INFO

ARTISTI THALASSA Ακτή Κουμουνδούρου 38, Μικρολίμανο, 2104173087, 2104127405. Έως 2 π.μ. Και μεσημ. Τιμή: € 18-60.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.