Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Εστιατόριο Ricks στην Κηφισιά

Ακόμη και μια ήσυχη βραδιά είναι μια ωραία βραδιά εδώ στο "Rick’s", ένα απ’ τα πιο αβίαστα αρχονικά εστιατόρια της Κηφισιάς αυτή τη στιγμή. Η κινηματογραφική του φορεσιά του πάει πολύ, κι έχει μια ράθυμη, ήρεμη ενέργεια ο χώρος και οι άνθρωποί του, που βγάζει ακόμη πιο έντονο το ατμοσφαιρικό sexiness του μαγαζιού, τόσο στο τζαμωτό αίθριο με τις μυστηριακές περσίδες προς την πλευρά του δρόμο, όσο και στην κεντρική σάλα με το εμφατικό νεοϋορκέζικο vibe.

Εστιατόριο Ricks στην Κηφισιά

Έχουμε έρθει από νωρίς απόψε, και βρίσκουμε εδώ μόνο δυο παρέες με business dinner ενέργεια στο τζαμωτό, και δυο ladies who dine δίπλα στο τζάκι. Σύντομα, όμως, η σάλα γεμίζει ζωηράδα, με τον κόσμο να φέρνει ενέργεια οικογενειακού μαζώματος στο μαγαζί: στρώνονται σε μεγάλα τραπέζια με πλήρες το ηλικιακό φάσμα σε κάθε ένα απ’ αυτά, και σκέφτομαι ότι πολύ θα μου άρεσε ως παιδί, ένα από τα τραπεζώματα της περιόδου των γιορτών να γινόταν σε ένα μέρος σαν κι αυτό. Έχει γλυκιά γοητεία όλη αυτή η τελετουργία των διπλών λευκών τραπεζομάντιλων, των γλυκών φωτισμών, των σερβιτόρων με τα γιλέκα και των σερβιρισμάτων με τα τρόλεϊ, που στα μάτια των παιδιών κάνει τον κόσμο των μεγάλων όλως εξωτικό.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ - εικόνα 2

Κομμάτι της γοητείας του οφείλει και στο ότι, παρ’ ότι δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το δεύτερο χρόνο της λειτουργίας του, το "Rick’s" μοιάζει σα να ήταν από πάντα εδώ – είναι εντυπωσιακά οργανική η έμφυτη πατίνα του, στην πραγματικότητα όμως, το μαγαζί συστήθηκε στις αρχές του 2024. Και μάλιστα, ως αμερικάνικο steakhouse, αν και το μαγειρικό του στίγμα είναι πολύ πιο ευρύ, με τον executive chef της S-One Hospitality, Δημήτρη Σταμούδη και τον head chef του εστιατορίου, Άγγελο Ανδριανάκη, να συγκεντρώνουν εδώ φαβορί της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, για να πλουτίσει την καλοφαγική του πρόταση με πιάτα που έχουν για κύρια συστατικά τους τον κλασικισμό, την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ - εικόνα 3

Το βούτυρο, που έρχεται στο τραπέζι περασμένο απ’ το φούρνο κι αρτυμένο με μπόλικο αλάτι, είναι το πρώτο σημάδι ότι οι αρτηρίες σας είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σας απασχολεί όταν καθίσετε σε ένα από τα τραπέζια του "Rick’s". Συνεχίστε λοιπόν με στρείδια Rockefeller, με κρουστό το τυρένιο καπάκι τους και την κρεμώδη πληθωρικότητα από κάτω να τυλίγει με αναπολογητική λιπαρότητα την αψάδα του θαλασσινού πρωταγωνιστή, ενώ στο πλάι μπορείτε να βάλετε κι ένα από τα φίνας σφριγηλότητας χτένια του μενού, περασμένα τόσο όσο από τον josper, για να "αρπάξει" η επιδερμίδα τους και να ρουφήξει η σάρκα τους νοστιμιά απ’ τη beurre blanc με nori. Κι αφού έχετε μπει σε θαλασσινό mood, μην προσπεράσετε ούτε το crab cake, που δύσκολα το πετυχαίνεις με την καβουρόψυχα να διατηρεί το δάγκωμά της, στο "Rick’s" όμως έχει όχι μόνο την υφή, αλλά και τη νοστιμιά του θαλασσινού ζωηρή, δικαιολογώντας τη θέση του ως signature πιάτο στο μενού.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ - εικόνα 4

Διαβάστε τι άλλο δοκιμάσαμε και πώς μας φάνηκε στην πλήρη μας κριτική.

Περισσότερες πληροφορίες

Rick’s Steakhouse

Πεντέλης 1, Κεφαλάρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.