Το εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως είχε γίνει χιτ, πριν καν ανοίξει. Βλέπεις, το μαγειρικό background του ταλαντούχου σεφ-πατρόν και το γενικότερο coolness του, συνδυαστικά με το ρεύμα της high end μπιστρονομίας που έχει πια εδραιωθεί στην πόλη, προσέθεσαν πόντους ανυπομονησίας και αμείωτου ενδιαφέροντος προτού υποδεχθεί το κοινό στη σάλα του.
Οι, τότε, προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω, με το 'Ex Machina' να έχει αναδειχθεί σε ένα από τα ντάρλινγκς της Αθήνας, που φιγουράρει μάλιστα ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας, σύμφωνα με τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων του 'αθηνοράματος' (Βραβείο Top Notch).


Ο εξαίρετος γευσιπλάστης Κοντοβάς δόμησε ένα μέρος που αναδεικνύει όχι μόνο το ταλέντο του αλλά και τη γαστρονομική του "τρέλα", δημιουργώντας μια κουζίνα προσωπική, ανυπότακτη και σέξι, με ιδέες, γεύσεις και εικόνες χωρίς σύνορα.
Από την ατμόσφαιρα και τις μουσικές μέχρι τα ζωγραφισμένα πιάτα που έχουν τη δική τους, ευαίσθητη ιστορία και τη zero waste φιλοσοφία, όλα εδώ υπηρετούν στο μάξιμουμ την ιδιοσυγκρασιακή ματιά του σεφ που προτείνει μια fusion μπιστρονομία, ευρηματική και πολύ νόστιμη.


Μάλιστα, εδώ και λίγο καιρό, το 'Ex Machina' έχει ξεκινήσει μια σειρά από πολύ δυνατά guests με σεφ και εστιατόρια από το εξωτερικό, που αναμένεται να ενισχυθούν και να παρουσιάσουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον το 2026.