Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

Το Benedict Berlin στη Χαλκοκονδύλη

Το Βερολινέζικο all-day breakfast spot που άλλαξε τον τρόπο που οι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν και αντιλαμβάνονται το πρωινό, κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα. Το Benedict Athens ανοίγει τις πόρτες του στο κέντρο της πόλης και την οδό Χαλκοκονδύλη, φέρνοντας μαζί του το signature motto του brand: "The Morning That Never Ends", που συμπληρώνει την ιστορία του Lemuel S. Benedict, ο οποίος το 1894 μπήκε στο Waldorf Astoria Hotel της Νέας Υόρκης, αναζητώντας ένα "αντίδοτο" για τα κατάλοιπα μιας ξέφρενης νύκτας. 

Το Benedict Berlin στη Χαλκοκονδύλη 2

Από εκείνη τη δημιουργική αλληλεπίδραση με τον σεφ προέκυψαν τα Eggs Benedict, μια πρόταση-διαχρονικό σύμβολο του τέλειου, χορταστικού, κοσμοπολίτικου πρωινού. Ερχόμενοι στο σήμερα, το εστιατόριο Benedict στο Βερολίνο -από το 2016 που άνοιξε- έφερε μια πιο χαλαρή προσέγγιση στο πρωινό και το brunch, αναδεικνύοντας τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και τη μεσογειακή γευστική κουλτούρα.

Η διεθνής αλυσίδα υποστηρίζει με πάθος τη φιλοσοφία του να προσφέρει ένα πρωινό που δεν υπακούει σε κανόνες, αλλά στον ρυθμό και τη διάθεση του κάθε ανθρώπου, πέρα από τα στενά πρωινά ωράρια.

Το Benedict Berlin στη Χαλκοκονδύλη 3

Το Benedict Berlin στη Χαλκοκονδύλη 5

Για το Benedict, το πρωινό είναι μια στάση ζωής. Είναι η στιγμή που σταματάς για λίγο τον χρόνο, απολαμβάνεις τον καφέ που αχνίζει, μυρωδιές που ξυπνούν τις αισθήσεις και γεύσεις που σε ταξιδεύουν. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα, το μενού γιορτάζει τις πιο comfort και δημιουργικές εκδοχές του breakfast. Από το κλασικό English Breakfast και τη Shakshuka, μέχρι το απόλυτο comfort πιάτο Chicken & Waffle, κάθε επιλογή στο μενού είναι ένας ύμνος στη χαρά του πρωινού, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Το Benedict Berlin στη Χαλκοκονδύλη 8

Το Benedict Berlin στη Χαλκοκονδύλη 4

Το Benedict Berlin στη Χαλκοκονδύλη 7

Οι λάτρεις των γλυκών θα απολαύσουν τα super-fluffy signature pancakes του Benedict (από αυτά με τη λευκή σοκολάτα και βατόμουρο μέχρι εκείνη με τις καραμελωμένες μπανάνες με bacon, φυστικοβούτυρο και maple syrup) ή τα λαχταριστά Pistachio Pancakes με κρεμώδη σος φιστικιού. Για όσους προτιμούν κάτι πιο ελαφρύ, η Vegan Omelette με εποχιακά λαχανικά και σάλτσα Romesco είναι μια φρέσκια χορτοφαγική προσέγγιση.

Με το άνοιγμά του στην Αθήνα, το Benedict προσκαλεί το κοινό να ζήσει "το πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ" και να το προσεγγίσει όχι μόνο ως γεύμα, αλλά ως εμπειρία, προορισμό, κοινωνική έξοδο. Είτε πρόκειται για ένα χαλαρό brunch Κυριακής, είτε για ένα αυθόρμητο midnight breakfast μετά τη βραδινή έξοδο, εδώ κάθε στιγμή είναι η τέλεια ώρα για να ξεκινήσεις ή να ξαναρχίσεις τη μέρα σου.


Info

Χαλκοκονδύλη 36, Αθήνα
www.benedict.gr

 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.