Στο "Λιόγερμα" απολαμβάνουμε φαγητό με αέρα Μάνης

Το εστιατόριο που ταξίδεψε από την Μονεμβασιά στην Αθήνα μας προσκαλεί να πάρουμε μέρος σε μία εκλεκτή γαστρονομική εμπειρία.

Λιόγερμα

Υπάρχει ένα εστιατόριο που έφτασε στο Παλαιό Φάληρο μετά από ένα μακρύ ταξίδι, φέρνοντας μαζί του όχι μόνο τον αέρα της Μάνης, αλλά και μία ξεκάθαρη φιλοσοφία για το φαγητό. Ο λόγος για το "Λιόγερμα", που μετά από σχεδόν μία δεκαετία στην Ελιά της Μονεμβασιάς, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη γεύση.

Λιόγερμα της Αθήνας

Η φιλοξενία ξεκινάει από τη στιγμή που περνάμε το κατώφλι. Η Ζωή μας υποδέχεται στο μαγαζί, όπου γύρω στα δέκα τραπέζια βρίσκονται σε άμεση επαφή με την ανοιχτή κουζίνα, προσκαλώντας μας να πάρουμε μέρος στη μαγική διαδικασία της προετοιμασίας του γεύματός μας, αλλά κρατώντας και μία ατμόσφαιρα ζεστή και σχεδόν "προσωπική". Μπορεί για την ώρα ο χώρος να αποτελεί ένα καταφύγιο από το κρύο, αλλά το καλοκαίρι η αυλή θα ανοίξει, δημιουργώντας έναν ενιαίο, φωτεινό χώρο.

Λιόγερμα της Αθήνας

Στην κουζίνα βρίσκουμε τον σεφ Θοδωρή Αθανασίου, ο οποίος, με γνώμονα την ποιοτική πρώτη ύλη και τη φρεσκάδα, έχει σχεδιάσει ένα μενού που αξιοποιεί όλα τα υλικα και προσθέτει λεπτές νότες πειραματισμού σε παραδοσιακά πιάτα που έχουμε αγαπήσει. Τρανό παράδειγμα η διεργασία του ψαριού, όπου κάθε κομμάτι δουλεύεται με σεβασμό για να δώσει βάθος και γεύση στα πιάτα που θα χρησιμοποιηθεί: από ζουμερό γιουβέτσι σε bianco, κιμά από το ψάρι με χειροποίητα ζυμαρικά της επιλογής μας σε ωμές κοπές που υπογραμμίζουν την αγνότητα της γεύσης. 

Λιόγερμα της Αθήνας

Λιόγερμα της Αθήνας

Το θαλασσινό ταξίδι αρχίζει με την μαύρη ταραμοσαλάτα με μπρικ σολομού και φιλέ αμυγδάλου, ενώ για τη μέση του τραπεζιού προτείνουμε το ψητό καλαμάρι που συνοδεύεται από ψητή ντομάτα, λαδόσκορδο και αρωματική λαδορίγανη. Η σταρ του τραπεζιού δεν μπορεί παρά να είναι η κολοχτύπα με τις χειροποίητες γκόγκιζες, ένα φρέσκο ζυμαρικό (τα ζυμαρικά, όπως και οι πίτες που θα βρείτε στο μενού είναι εξ' ολοκλήρου χειροποίητες) από την περιοχή της Λακωνίας. Συνοδεύουμε με εκλεκτές ετικέτες κρασιού, με το μενού να τιμά τους Έλληνες παραγωγούς, χωρίς να αμελεί τους διεθνείς αμπελώνες. Για γλυκό, γιορτάζουμε με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με μία παραδοσιακή δίπλα, γεμάτη με απαλή κρέμα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. 

Λιόγερμα της Αθήνας

Λιόγερμα, Νέστορος 21, Παλαιό Φάληρο, 2109483097, Facebook, @liogerma.in.athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.