Ε/Γ Ταξιδεύοντας: Αυτές τις γιορτές κολυμπάμε στα πιο γευστικά νερά!

Γευστικό ταξίδι με γνώμονα την ελληνική θαλασσινή κουζίνα.

ε/γ

Χριστουγεννιάτικες έξοδοι με θαλασσινή αύρα; Το "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" συνεχίζει από το 2002 –με αφετηρία το Κερατσίνι και δεύτερη βάση στη Νέα Ερυθραία– ένα σταθερό ταξίδι στη γεύση πάνω σε ένα αδιαπραγμάτευτο τρίπτυχο: αυθεντική ελληνική θαλασσινή κουζίνα, άψογη φιλοξενία και άριστες πρώτες ύλες.

Δεν είναι τυχαίο το σύνθημά τους: "Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα". Στηρίζοντας Έλληνες παραγωγούς από την Καβάλα έως την Κρήτη, φέρνουν στο τραπέζι διαλεχτά προϊόντα, ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με τεχνική και φαντασία. Τέτοια εποχή οι σούπες έχουν την τιμητική τους, οπότε κάνουμε focus στην ψαρόσουπα και την καβουρόσουπα, χωρίς να λέμε όχι στο πικάντικο λαβράκι "Ταξιδεύοντας", το σιγομαγειρεμένο ψάρι φρικασέ ή τη γεμάτη νοστιμιά γιουβετσάδα θαλασσινών.

Ε/Γ ταξιεύοντας

Στο γιορτινό τραπέζι μπαίνουν και η αθηναϊκή ψαροσαλάτα, τα ωμά θαλασσινά (όστρακα, καρπάτσιο και σεβίτσε ημέρας) και ορεκτικά όπως η μους λευκού ταραμά, το καπνι - στό σκουμπρί και ο γαύρος μαρινάτος. Με πάνω από 60 ετικέτες τσίπουρου και ούζου, αλλά και ανανεωμένη λίστα κρασιών, το ταξίδι ολοκληρώνεται με τριλογία κερασμάτων για γλυκό φινάλε: γρανίτα λεμόνι, χειροποίητα γλυκά ή φρέσκα φρούτα και λιαστός επιδόρπιος Μοσχάτος.

ε/γ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.