Χριστουγεννιάτικες έξοδοι με θαλασσινή αύρα; Το "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" συνεχίζει από το 2002 –με αφετηρία το Κερατσίνι και δεύτερη βάση στη Νέα Ερυθραία– ένα σταθερό ταξίδι στη γεύση πάνω σε ένα αδιαπραγμάτευτο τρίπτυχο: αυθεντική ελληνική θαλασσινή κουζίνα, άψογη φιλοξενία και άριστες πρώτες ύλες.
Δεν είναι τυχαίο το σύνθημά τους: "Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα". Στηρίζοντας Έλληνες παραγωγούς από την Καβάλα έως την Κρήτη, φέρνουν στο τραπέζι διαλεχτά προϊόντα, ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με τεχνική και φαντασία. Τέτοια εποχή οι σούπες έχουν την τιμητική τους, οπότε κάνουμε focus στην ψαρόσουπα και την καβουρόσουπα, χωρίς να λέμε όχι στο πικάντικο λαβράκι "Ταξιδεύοντας", το σιγομαγειρεμένο ψάρι φρικασέ ή τη γεμάτη νοστιμιά γιουβετσάδα θαλασσινών.

Στο γιορτινό τραπέζι μπαίνουν και η αθηναϊκή ψαροσαλάτα, τα ωμά θαλασσινά (όστρακα, καρπάτσιο και σεβίτσε ημέρας) και ορεκτικά όπως η μους λευκού ταραμά, το καπνι - στό σκουμπρί και ο γαύρος μαρινάτος. Με πάνω από 60 ετικέτες τσίπουρου και ούζου, αλλά και ανανεωμένη λίστα κρασιών, το ταξίδι ολοκληρώνεται με τριλογία κερασμάτων για γλυκό φινάλε: γρανίτα λεμόνι, χειροποίητα γλυκά ή φρέσκα φρούτα και λιαστός επιδόρπιος Μοσχάτος.
