Ζέφυρος: Χριστούγεννα πάνω στο κύμα

Φρέσκα ψάρια και premium θαλασσινές γεύσεις συνοδεύουν τις γιορτινές στιγμές στο Μικρολίμανο.

ζεφυρος

Στο Μικρολίμανο, ο "Ζέφυρος" παραμένει ένα από τα πιο σταθερά σημεία αναφοράς για ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά. Με ιστορία δεκαετιών και αδιάλειπτη προσήλωση στη φρεσκάδα, το μενού του συνδυάζει κλασικά πιάτα με πιο σύγχρονες προτάσεις που ταιριάζουν απόλυτα στα γιορτινά τραπέζια.

Η ψαρόσουπα με σφυρίδα και πετρόψαρα αποτελεί ιδανική έναρξη, ενώ η σαλάτα κινόα με ψητές γαρίδες, αβοκάντο και σάλτσα εσπεριδοειδών προσθέτει μια πιο ανάλαφρη, δροσερή νότα. Οι λάτρεις των οστράκων έχουν πολλούς λόγους να δηλώνουν fans του "Ζέφυρου": στρείδια, κυδώνια, μύδια αχνιστά και σαγανάκι ανοίγουν το δρόμο για πιο "θαλασσινές" γεύσεις, με την αχινοσαλάτα να συγκαταλέγεται στους πιο χαρακτηριστικούς μεζέδες.

ζεφυρος

Στη συνέχεια, τα ωμά πιάτα όπως το ceviche και το καρπάτσιο ψαριού ημέρας προσφέρουν μια refined, γιορτινή διάσταση. Από τη σχάρα, το καλαμάρι με πέστο βασιλικού και το χταπόδι στα κάρβουνα με φάβα παραμένουν σταθερές αξίες. Στα "must", πέρα από τα φρέσκα ψάρια, οι καραβίδες, οι γαρίδες γάμπαρη και ο αστακός, που σερβίρονται είτε στα κάρβουνα είτε σε πιο comfort εκδοχές με ζυμαρικά.

Το πληθωρικό θαλασσινό μενού συνοδεύεται από μια εντυπωσιακή λίστα κρασιών, καθώς και από εκλεκτά αποστάγματα που αναδεικνύουν ιδανικά τις γεύσεις.

ζεφυρος

Περισσότερες πληροφορίες

Ζέφυρος

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.