"Καρπός": Φιλοξενία, ζεστασιά και ποιοτική ελληνική κουζίνα

Φροντισμένο χριστουγεννιάτικο τραπέζι που μυρίζει Ελλάδα.

καρπος

Στο Μαρούσι, εκεί όπου παλιά βρίσκαμε το "Άνετον", στεγάζεται σήμερα ένα εστιατόριο που μοιάζει με ωδή στα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, ο "Καρπός" γίνεται ιδανική επιλογή για ένα φροντισμένο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει ποιότητα, ζεστασιά και εορταστική ατμόσφαιρα.

Δημιουργήθηκε από τον σεφ Νίκο Σιγέρη και χτίστηκε πάνω σε μία φιλοσοφία που τιμά την αυθεντική ελληνική ύλη, τη γεύση και τη ζεστή φιλοξενία. Με πάθος και προσήλωση στη λεπτομέρεια, ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα χώρο που ανοίγει τις πόρτες του σαν ένα προσεγμένο σπίτι.

Το εστιατόριο Καρπός στο Μαρούσι 3

Στην καρδιά της κουζίνας βρίσκονται τα εξαιρετικά υλικά: τα λαχανικά έρχονται κατευθείαν από το μποστάνι τους, ενώ το μαγαζί συνεργάζεται με εκλεκτούς παραγωγούς και προμηθευτές απ’ όλη την Ελλάδα. Έτσι, ο αυθεντικά χωριάτικος παραδοσιακός κόκορας με χειροποίητο σπαγκέτι και ξηρή μυζήθρα μάς ταξιδεύει κατευθείαν στο χωριό, ενώ οι λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο έχουν αποδειχθεί φαβορί.

Το γλυκό αποκορύφωμα έρχεται με το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο, που ετοιμάζεται την ώρα της παραγγελίας και έρχεται στο τραπέζι φρέσκο και ζεστό.

Το μενού ανανεώνεται κάθε δύο εβδομάδες, δίνοντας χώρο σε νέες δημιουργίες, ενώ η λίστα των κρασιών περιλαμβάνει σπάνιες ετικέτες, με έμφαση στην ελληνική οινοποιία.

Το εστιατόριο Καρπός στο Μαρούσι 1

Περισσότερες πληροφορίες

Καρπός

Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.