Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Βράδυ καθημερινής και περπατώντας από το Σύνταγμα προς τις παρυφές της Πλάκας, αισθάνομαι πως ο πυρετός του καλοκαιριού ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει στο κέντρο της πόλης μας. Να δεις που σε λίγο θα έχουμε τουρισμό όλο το χρόνο, σκέφτομαι, έτσι όπως διασχίζω με δυσκολία την κοσμοπλημμυρισμένη με 'Έλληνες και ξένους Ερμού, περνώ από τα στέκια της Απόλλωνος και της Σκούφου όπου δεν πέφτει καρφίτσα και κατευθύνομαι προς το "Okio" που προβάλλει στη διασταύρωση της Ναυάρχου Νικοδήμου με τη Νίκης.

Okio 4

Μολονότι όμως στα προτεινόμενα εστιατόρια του οδηγού Michelin από την αρχή της λειτουργίας του το 2021, έχω την εντύπωση πως ο κόσμος που φτάνει ως εδώ είναι λιγότερος. 

Αποτελείται κυρίως από ζευγάρια που μοιράζονται στον εξωτερικό χώρο για απευθείας επαφή με το buzz του δρόμου και στη μικρή σάλα που θυμίζει σύγχρονο μπιστρό με τοίχους βαμμένους σε βαθυπράσινο χρώμα και μια όμορφη μπάρα με ανοιχτόχρωμο μάρμαρο να δεσπόζει στην εικόνα. 

Okio 1

Okio 3

Okio 2

Στο τραπέζι όλα ξεκινούν με μοσχοβολιστό προζυμένιο ψωμί, χειροποίητο βούτυρο και δύο ορεκτικές μπουκιές που σε προϊδεάζουν για τη fusion ρότα που χαράσσει για το "Okio" o πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής και εκτελεί με καλό χέρι στην κουζίνα ο στενός του συνεργάτης Γιώργος Τσόλκας. 

Okio 5

Τεχνική και σύνθετη τερίνα πατάτας με ταρτάρ λαβράκι και πουρέ από ξινόμηλο που απελευθερώνει κομψή κάψα και δροσιά στο στόμα, αλλά και κροκέτα κοτόπουλο με κορεάτικη πάστα κόκκινης πιπεριάς gochujang και μαγιονέζα με miso που έχει λεπτότητα και τραγανή κρούστα. 

Διάβασε αναλυτικά την κριτική του 'α' για το Okio εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.