Μια νέα συνεργασία εγκαινιάζει το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Makris Athens by Domes, φέρνοντας κοντά τον σεφ πατρόν Πέτρο Δήμα και τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση. Η σύμπραξη σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για το εστιατόριο, εστιάζοντας στη βαθύτερη σύνδεση της γαστρονομίας με τον κόσμο του κρασιού.
Με πολυετή παρουσία στην ανάδειξη του ελληνικού κρασιού διεθνώς, ο Γιάννης Καρακάσης MW, ιδρυτής της πλατφόρμας Great Greek Wines και συγγραφέας βραβευμένων εκδόσεων όπως "The Wines and Vineyards of Greece” και "The Wines of Santorini”, φέρνει στο Makris μια προσέγγιση που συνδέει το terroir, την παράδοση και τη σύγχρονη ματιά. Η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στην ανάδειξη της ελληνικής οινικής ταυτότητας μέσα από αυθεντικότητα, συνέπεια και γνώση.
Από την πλευρά του, ο Πέτρος Δήμας συνεχίζει να εξελίσσει τη γαστρονομική πρόταση του Makris, επιδιώκοντας -όπως αναφέρει ο ίδιος- "μια εμπειρία καθαρή και ειλικρινή, όπου η γεύση, η ισορροπία και το συναίσθημα συνυπάρχουν αρμονικά".

Ο Γιάννης Καρακάσης MW προσθέτει ότι "στον πυρήνα της συνεργασίας βρίσκεται μια στοχευμένη λίστα ελληνικών και διεθνών κρασιών, καθώς και επιλεγμένων παλαιότερων εσοδειών, από παραγωγούς με ισχυρή ταυτότητα και συνέπεια".
Η συνάντηση των δύο δημιουργών δεν περιορίζεται σε ένα απλό pairing φαγητού και κρασιού, αλλά επιχειρεί να ενώσει δύο κόσμους, εκείνους της υψηλής κουζίνας και της σύγχρονης οινικής σκέψης.

Το αποτέλεσμα φιλοδοξεί να προσφέρει μια εμπειρία όπου κάθε πιάτο και κάθε ποτήρι αποτελούν μέρος μιας ενιαίας αφήγησης για τον τόπο, τους ανθρώπους και την ελληνική αυθεντικότητα.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.
