Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Μια νέα συνεργασία εγκαινιάζει το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Makris Athens by Domes, φέρνοντας κοντά τον σεφ πατρόν Πέτρο Δήμα και τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση. Η σύμπραξη σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για το εστιατόριο, εστιάζοντας στη βαθύτερη σύνδεση της γαστρονομίας με τον κόσμο του κρασιού.

Με πολυετή παρουσία στην ανάδειξη του ελληνικού κρασιού διεθνώς, ο Γιάννης Καρακάσης MW, ιδρυτής της πλατφόρμας Great Greek Wines και συγγραφέας βραβευμένων εκδόσεων όπως "The Wines and Vineyards of Greece” και "The Wines of Santorini”, φέρνει στο Makris μια προσέγγιση που συνδέει το terroir, την παράδοση και τη σύγχρονη ματιά. Η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στην ανάδειξη της ελληνικής οινικής ταυτότητας μέσα από αυθεντικότητα, συνέπεια και γνώση.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Δήμας συνεχίζει να εξελίσσει τη γαστρονομική πρόταση του Makris, επιδιώκοντας -όπως αναφέρει ο ίδιος- "μια εμπειρία καθαρή και ειλικρινή, όπου η γεύση, η ισορροπία και το συναίσθημα συνυπάρχουν αρμονικά".

Ο Γιάννης Καρακάσης

Ο Γιάννης Καρακάσης MW προσθέτει ότι "στον πυρήνα της συνεργασίας βρίσκεται μια στοχευμένη λίστα ελληνικών και διεθνών κρασιών, καθώς και επιλεγμένων παλαιότερων εσοδειών, από παραγωγούς με ισχυρή ταυτότητα και συνέπεια".

Η συνάντηση των δύο δημιουργών δεν περιορίζεται σε ένα απλό pairing φαγητού και κρασιού, αλλά επιχειρεί να ενώσει δύο κόσμους, εκείνους της υψηλής κουζίνας και της σύγχρονης οινικής σκέψης. 

Πώς το Makris έφτασε μέχρι το αστέρι Michelin

Το αποτέλεσμα φιλοδοξεί να προσφέρει μια εμπειρία όπου κάθε πιάτο και κάθε ποτήρι αποτελούν μέρος μιας ενιαίας αφήγησης για τον τόπο, τους ανθρώπους και την ελληνική αυθεντικότητα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Makris Athens

Άστιγγος 10 & Ερμού 119, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.