Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Μια νέα συνεργασία εγκαινιάζει το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Makris Athens by Domes, φέρνοντας κοντά τον σεφ πατρόν Πέτρο Δήμα και τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση. Η σύμπραξη σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για το εστιατόριο, εστιάζοντας στη βαθύτερη σύνδεση της γαστρονομίας με τον κόσμο του κρασιού.

Με πολυετή παρουσία στην ανάδειξη του ελληνικού κρασιού διεθνώς, ο Γιάννης Καρακάσης MW, ιδρυτής της πλατφόρμας Great Greek Wines και συγγραφέας βραβευμένων εκδόσεων όπως "The Wines and Vineyards of Greece” και "The Wines of Santorini”, φέρνει στο Makris μια προσέγγιση που συνδέει το terroir, την παράδοση και τη σύγχρονη ματιά. Η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στην ανάδειξη της ελληνικής οινικής ταυτότητας μέσα από αυθεντικότητα, συνέπεια και γνώση.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Δήμας συνεχίζει να εξελίσσει τη γαστρονομική πρόταση του Makris, επιδιώκοντας -όπως αναφέρει ο ίδιος- "μια εμπειρία καθαρή και ειλικρινή, όπου η γεύση, η ισορροπία και το συναίσθημα συνυπάρχουν αρμονικά".

Ο Γιάννης Καρακάσης

Ο Γιάννης Καρακάσης MW προσθέτει ότι "στον πυρήνα της συνεργασίας βρίσκεται μια στοχευμένη λίστα ελληνικών και διεθνών κρασιών, καθώς και επιλεγμένων παλαιότερων εσοδειών, από παραγωγούς με ισχυρή ταυτότητα και συνέπεια".

Η συνάντηση των δύο δημιουργών δεν περιορίζεται σε ένα απλό pairing φαγητού και κρασιού, αλλά επιχειρεί να ενώσει δύο κόσμους, εκείνους της υψηλής κουζίνας και της σύγχρονης οινικής σκέψης. 

Πώς το Makris έφτασε μέχρι το αστέρι Michelin

Το αποτέλεσμα φιλοδοξεί να προσφέρει μια εμπειρία όπου κάθε πιάτο και κάθε ποτήρι αποτελούν μέρος μιας ενιαίας αφήγησης για τον τόπο, τους ανθρώπους και την ελληνική αυθεντικότητα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Makris Athens

Άστιγγος 10 & Ερμού 119, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.